Saturday, May 25, 2013

" ၀က္နံရိုးကုလားပဲဟင္း "

ဒီတစ္ခါေတာ႔ ၀က္နံရိုးကို ကုလားပဲေလးနဲ႔ ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ၀က္နံရိုးေတြကို ေရေဆးၿပီး ပဲငံျပာရည္ အၾကည္၊ အေနာက္ႏွစ္မ်ိဳးလံုးနဲ႔ ေရာနယ္ထားတယ္။ ကုလားပဲကို ေရေဆးၿပီး အိုးတစ္လံုးထဲထည္႔၊ ေရထည္႔ၿပီး ပဲေတြနူးခါနီးအထိ ၾကာၾကာေလးျပဳတ္ေပးပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္း ေရာေထာင္းပါတယ္။ အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ အိုးတစ္လံုးမွာ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာနဲ႔ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ေရာၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေလးေတြ ေမႊးလာရင္ ၀က္နံရိုးထည္႔လံုးပါတယ္။ အေပါ႔အငံျပင္ပါတယ္။ ၀က္သားခ်က္ရင္ ကၽြန္မကေတာ႔ ပဲငံျပာရည္ပဲသံုးပါတယ္။ ငါးငံျပာရည္ မသံုးပါဘူး။ နံရိုးကထြက္တဲ႔ေရခန္းလို႔ ဆီျပန္ရင္ ကုလားပဲအိုးထဲကို ဆီသတ္ထားတာေတြ ေရာထည္႔ၿပီး တည္ေပးပါတယ္။ ေရလိုရင္ ေရေႏြး ထပ္ျဖည္႔ထည္႔ပါတယ္။ ၀က္နံရိုးလည္းႏူး ပဲလည္းႏူးၿပီဆို ၀က္နံရိုးကုလားပဲဟင္းေလးရပါၿပီ။



1 comments:

Cameron said...

ကုလားပဲဆို ပ်င္းေေတာ္သိမ္ရြက္ကေလးနဲ႔ သက္သတ္လြတ္ ခ်ဥ္ဟင္းလုပ္တာပိုၾကိဳက္တယ္...။ ညီမကေတာ့ စာေရးဆရာအၾကိဳက္ခ်က္ထားတာျဖစ္မယ္..။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...