Sunday, April 7, 2013

"၀က္နံရိုးေပါင္း"

ဒီတစ္ခါေတာ႔ ၀က္နံရိုးေပါင္းေလးလုပ္စားခ်င္တာနဲ႔ နံရိုးအသားမ်ားတာေလး ေရြး၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ၀က္နံရိုးကို အေျမာင္းလိုက္တံုးၿပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္အေနာက္ႏွစ္မ်ိဳး၊ သၾကားအနည္းငယ္တို႔နဲ႔ သမေအာင္ေရာနယ္ၿပီး နာရီ၀က္ခန္႔ ႏွပ္ထားပါတယ္။

နံရိုးႏွပ္ထားတုန္းမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ဂ်င္း ေထာင္းပါတယ္။ ငရုတ္သီး မထည္႔ပါဘူး။ အျဖဴထည္ေပါင္းမွာပါ။ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီအနည္းငယ္ထည္႔ၿပီး ၾကက္သြန္ဆီသပ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေလးေတြလိပ္ၿပီး ေရႊေရာင္သန္းလာရင္ ႏွပ္ထားတဲ႔ ၀က္နံရိုးေရာထည္႔ၿပီးလံုးပါတယ္။ အငံအတြက္ ပဲငံျပာရည္အက်ဲေရသံုးပါတယ္။ ၀က္နံရိုးကထြက္တဲ႔ ေရခန္းၿပီး ေမႊးလာရင္ မီးဖိုေပၚကခ်ပါတယ္။

ဆီသတ္နဲ႔လံုးထားတဲ႔ နံရိုးေတြကို Pressure Cooker ထဲကို စီထည္႔ပါတယ္။ နံရုိးျမဳပ္သည္အထိ ေရေႏြးထည္႔ပါတယ္။ အရည္အတြက္ အေပါ႔အငံထည္႔ၿပီး ေပါင္းပါတယ္။ Pressure Cooker မွာ Meat ေရြးၿပီး ေပါင္းလိုက္တာ ၁၅မိနစ္ဆိုရင္ ႏူးညံ႕ၿပီးအရသာရွိတဲ႔ နံရိုးေပါင္းေလးရပါၿပီ။ ရိုးရိုးအိုးနဲ႔ ေပါင္းခ်င္သူမ်ားလည္း ေပါင္းႏိုင္ပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ပဲကြာသြားမွာပါ။







ပါရမီျဖည္႔ဖက္ေလး
၆.၄.၂၀၁၃
၁၁း၂၂ နာရီ

1 comments:

Myat Thura said...

sha looot :D

please, it'd be very grateful if you spend a few minutes to check out my blog: http://wheelsofabicycle.blogspot.co.uk

thank you :)

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...