Monday, March 4, 2013

"ငါးေျပမ အခ်ဥ္ဆီျပန္"


ဒီတစ္ခါေတာ႔ ေစ်းထဲမွာ ငါးေျပမၾကီးေတြေတြ႕တာနဲ႔ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ငါးေျပမကို အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလး ခ်က္စားရတာကို သိပ္ၾကိဳက္တယ္။

ငါးေျပမကို ဗိုက္ခြဲ၊ အေၾကးထိုး၊ ေဘးဆူးေတာင္ေတြလွီးထုတ္ၿပီး ေရေဆး၊ ဆားဆႏြင္းအခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ငရုတ္သီးတစ္စံု ေထာင္းပါတယ္။ မန္က်ည္းသီးကို ေရေဆးၿပီး ေရေႏြးေလး နဲ႔ စိမ္ထားပါတယ္။

ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာ ထည္႔ၿ႔ပီးဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ကၽြတ္လာရင္ ငါးထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အသားမႈန္႔ထည္႔လံုးပါတယ္။ ခဏေလာက္ ငရုတ္သီး ဆီသတ္နဲ႔ငါးကုိ ေရာလံုးၿပီးမွာ ေရေႏြး ထည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ ငါးႏူးရင္ မက်ည္းရည္ထည္႔ တည္ပါတယ္။ ေရခန္းလို႔ ဆီျပန္ရင္ ငါးေျပမ အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလး သံုးေဆာင္လို႔ရပါၿပီေနာ္။



1 comments:

Iora said...

ဟင္းေတြကစားခ်င္စရာခ်ည့္ဘဲကြယ္။
ငါးေျပမဖရုုိးဇန္းေတြပဲရွိလိုု ့မစားျဖစ္ဘူး။ မစားရတာလည္းၾကာေပါ့။
ဒီကေနဘဲစားသြားေတာ့မယ္ေနာ္။
အိုုင္အုုိရာ

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...