Sunday, January 1, 2012

" ငါးခူေၾကာ္ခ်က္ႏွင့္ ငါးတန္ဆီျပန္ "

လြန္ခဲ႔တဲ႔ တစ္ပတ္ေလာက္က ခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ ဟင္းေလးေတြပါ။ ကၽြန္မတို႔ လင္မယား ငါးဟင္း ဓါတ္က်ေနလို႔ပါ။ Sheng Siong မွာ ငါးခူေတြ၊ ငါးတန္ေတြ ေတြ႕တာနဲ႔ ၀ယ္ခ်က္စားျဖစ္တာ။ ပင္လယ္ငါးမ်ိဳးေတြဆိုေတာ႔ ကၽြန္မတို႔ဆီက ေရခ်ိဳ ငါးေတြေလာက္ မခ်ိဳေပမယ္႔ အနံ႔ မညွီေတာ႔ စားလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။

ငါးခူကို အညွိအခၽြဲေတြစင္သြားေအာင္ မက်ီးသီး၊ ဆားတို႔နဲ႔ တိုက္ေဆးၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔နယ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဆီပူပူမွာ မက်က္တက်က္ေလး ေၾကာ္လိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေထာင္းထားတာကို ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ငါးပိစိမ္းစားေလး နည္းနည္းထည္႔ၿပီး ဆီသတ္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလး လိပ္သြားရင္ ငါးေၾကာ္ထည္႔၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ေလးထည္႔ လံုးပါတယ္။ ေရေႏြး အနည္းငယ္ ထည္႔ၿပီး ငါးက်က္ၿပီး ဆီျပန္ေအာင္ တည္ပါတယ္။ ဆီျပန္ၿပီး အရသာေနေတာ္ဆို နံနံပင္ေလး အုပ္ၿပီး မီးပိတ္ပါတယ္။ ဒါဆို ငါးခူေၾကာ္ခ်က္ေလး ရၿပီေပါ႔။





ဘရိုကိုလီေၾကာ္ေလးနဲ႔ စားတယ္။


ဒါက ငါးတန္ကိုခ်က္တာ။ ငါးခူခ်က္သလိုပဲ ခ်က္တာပါ။ ငါးတန္ကိုေတာ႔ မေၾကာ္ဘဲ ဒီအတိုင္းခ်က္ပါတယ္။




4 comments:

rose said...

I love fish curry... Your curries look so yummy :D

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဟင္းခြက္ေလးေတြၾကည္႕ရတာ တကယ္ကို သြားရည္က်ခ်င္စရာ..
ထမင္းပူပူုေလးနဲ႔ နယ္စားလိုက္ရရင္ သိပ္ေကာင္းမွာေနာ္

ေရႊရည္ said...

ဟုိရက္ကအိမ္မွာ ငါးခူးေၾကာက္ခ်က္ေလးခ်က္ေက်ြးတာ ငါး မစားတဲ႔ က်ေနာ႔ညီမေလးေတာင္ အမ်ားၾကီးစားတယ္ ... :)

Hillary Chang said...

NgaDan ko bal lo Eng lo call par tha le. I would like to buy NgaDan fish. I don't know how to call in Eng.

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...