Monday, July 2, 2012

" ဘန္ေကာက္မွာ စားစရာ "

လြန္ခဲ႔တဲ႔ တစ္ပတ္ေလာက္က ကၽြန္မ ဘန္ေကာက္ကို အလုပ္ကိစၥနဲ႔ ခဏေရာက္ျဖစ္တယ္။ ကၽြန္မက အစားအေသာက္ ခ်က္ျပဳတ္ စားေသာက္ရတာ ၀ါသနာပါသူဆိုေတာ႔ ထိုင္းအစားအစာေလးေတြ စားၾကည္႔ၿပီး ဘာေတြထည္႔ခ်က္တယ္။ ဘယ္လိုအရသာရွိလဲ ေလ႔လာၾကည္႔တယ္။ အလုပ္အားရင္ေတာ႔ ကိုယ္တိုင္ စမ္းခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္ေပါ႔။ ဒီေတာ႔ အစားအစာေတြကိုလည္း ပံုေလးေတြ ရိုက္လာခဲ႔တယ္။ အလုပ္မ်ားေနတာနဲ႔ ဟင္းေတြလည္း ကိုယ္တိုင္မခ်က္ျဖစ္တာၾကာေပါ႔။ ဒီေတာ႔ ခရီးသြားတုန္းက ရိုက္ခဲ႔တဲ႔ စားစရာပံုေလးေတြကို ကုန္ၾကမ္းလုပ္ၿပီး ပို႔စ္တစ္ခုေလာက္ တင္လိုက္ၿပီေနာ္ :)

MBK Shopping Mall က Shabushi ဆိုင္က ဘူေဖး ေဟာ႔ေပါ႔နဲ႔ ဆူရွီ။ ဒီဆိုင္မွာစားရဖို႔ နာရီ၀က္ေက်ာ္ေလာက္ တန္းစီလိုက္ရတယ္။ ဘူေဖးဆိုေပမယ္႔ ကိုယ္႔အလွည္႔ေရာက္လို႔ ေနရာရၿပီဆိုတာနဲ႔ အခ်ိန္စမွတ္တယ္။ စားခ်ိန္ကို တစ္နာရီေလာက္ေပးတယ္။ အခ်ိန္ေက်ာ္ရင္ ေငြထပ္ေကာက္တယ္။

ဒါလည္း Shabushi ပဲ။ ဒီဆိုင္က Big C Shopping Mall မွာ။ ဒီ Mall မွာက လူနည္းေတာ႔ ေစာင့္စရာမလိုဘူး။ 


ကဲ ကုိယ္ၾကိဳက္တဲ႔ ပန္းကန္လွမ္းဆြဲရံုပဲ :)

ကၽြန္မအၾကိဳက္ ေကြ႔သယို


 ဒီေကြ႔သယိုက ေနာက္တစ္ဆိုင္မွာ


သေဘၤာသီးေထာင္း


ဒါက Siam Paragon မွာ၊ ေကာက္ညွင္းဆန္နဲ႔ စားတာ။


ဒီသေဘၤာသီးေထာင္းကတစ္မ်ိဳး။ လမ္းေဘးက၀ယ္စားတာ။ ဂဏန္းေတြေထာင္းထည္႔ထားၿပီး ငါးပိေရက်ိဳနဲ႔ ေထာင္းတာ။ ပုဇြန္ေျခာက္မသံုးဘူး။ စားခဲ႔သမွ်သေဘၤာသီးေထာင္းထဲမွာ အၾကိဳက္ဆံုးပဲ။ ေစ်းလည္းမၾကီးဘူး။


ဒါက ထမင္းနဲ႔စားဖို႔ ငါးပိတို႔စရာ။


ထမင္းေပါင္း


ငါးပိထမင္းေၾကာ္


၀က္ေျခေထာက္ေပါင္းနဲ႔ ခရမ္းသီးႏွပ္။


၀က္သားေၾကာ္နဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္စပ္။


ဒါက မွ်စ္ဟင္း။ ကၽြန္မတို႔ခ်က္တဲ႔ မွ်စ္တာလေပါနဲ႔ ခပ္စင္စင္ပဲ။

 ၀က္ေခါက္ေၾကာ္။


 ဒါက မိႈဟင္း။ မွ်စ္ဟင္းလိုပဲ။ ဒါေပမယ္႔သူက မိႈမ်ိဳးစံုနဲ႔ ခ်ဥ္စပ္ေလးခ်က္ထားတ။ ဆူးပုတ္နဲ႔ ပင္စိမ္းအုပ္တယ္။


ဒီမႈိဟင္းက လမ္းေဘးက တြန္းလွည္းနဲ႔ ေရာင္းတဲ႔ဆိုင္က၀ယ္စားတာ။ စားလို႔ ပိုေကာင္းတယ္။


MK ေဟာ႔ေပါ႔ဆိုင္မွာပါ။ MK ကဘဲကင္ အရမ္းေကာင္းတယ္။ ပံုထဲမွာေတာင္ မပါေတာ႔ဘူး။ ပန္းကန္ေလးက ေျပာင္လို႔ :)


ဒါကေတာ႔ ေဟာ္တယ္နားကဆိုင္မွာစားတာ။
ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္


တံုယမ္းဟင္းခ်ိဳ


ငါးသံပုရာေပါင္း


Pad Thai ၊ ဆန္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ေပါ႔

ကဲ- မိတ္ေတြတို႔ ကၽြန္မကေတာ႔ ဟင္းလ်ာမ်ိဳးစံုနဲ႔ ဧည္႔ခံထားတယ္ေနာ္။ စိတ္ၾကိဳက္သာ သံုးေဆာင္သြားၾကပါ။ :D

5 comments:

mstint said...

စားစရာေတြစံုလင္ေနတာပဲ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ။ မျမင္တာၾကာလို႔ ေမာင္ဆူးသစ္ကိုေမးေတာ့မွ ျပန္ေတာ္ျပန္သြားမွန္းသိတာ း)
ထိုင္းသေဘၤာသီးေထာင္းေတာ့ တစ္ႀကိမ္စားဘူးပါရဲ႕ အစပ္ေၾကာက္တဲ့ တီတင့္နဲ႔က အဆင္မေျပဘူးကြယ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစေနာ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ဗိုက္အရမ္းဆာေနတာ
ပံုေတြၾကည္႔ျပီး မေနႏိုင္ မထိုင္ႏိုင္ကို စားခ်င္လာတယ္
ထိုင္းအရသာကိုေတာ႕ ၾကိဳက္ျပီးသာ း

blackroze said...

အမေရ
အားရပါးရကို သေရက်သြားပါတယ္..

ျမေသြးနီ said...

ထိုင္းအစားအစာေတြက တရုပ္စာနဲ႔ အစပ္ႀကိဳက္သူေတြနဲ႔ဆို အေတာ္ပဲ။ ကၽြန္မလည္း ထိုင္းစာႀကိဳက္တယ္။ ထမင္းေပါင္းေလးက အေတာ္ေကာင္းမယ့္ပံု..။

Leo said...

သေဘၤာသီးေထာင္းက တန္လာအုိ (ဆြန္တန္လာအုိ) စတိုင္လ္ျဖစ္လိမ့္မယ္။ သူက ပလားလို႕ေခၚတဲ့ ငါးပိရည္နဲ႕ ဂဏန္းဆားရည္စိမ္ကို ထည့္သုတ္တာ။ တခါတေလ ေဘာစကိုင္းေစ့ေတြလဲ ပါတက္တယ္။
(လီယုိ)

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...