Friday, March 16, 2012

" ၀က္သားမွ်စ္ခ်ဥ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္နဲ႔ ငါးေၾကာ္ "

ဟိုတေလာက ၀က္သားနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္စားၾကတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္နဲ႔ နယ္ၿပီး ေရထည္႔ျပဳတ္တယ္။ ၀က္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ရည္နဲ႔ နယ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္း ေထာင္းထားတာကို အေရာင္တင္မႈန္႔ထည္႔ ဆီသတ္တယ္။ ဆီသတ္ေမႊးလာရင္ ၀က္သားထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔လံုးတယ္။ ၀က္သားကထြက္တဲ႔ ေရခန္းလို႔ ေမႊးလာရင္ ျပဳတ္ထားတဲ႔ အိုးထဲကမွ်စ္ဖတ္ေတြဆယ္ထည္႔ၿပီး လံုးတယ္။ ဆီျပန္ရင္ မွ်စ္ျပဳတ္အိုးထဲ အားလံုးေျပာင္းထည္႔ ေရလိုသလို ထည္႔ၿပီး ၀က္သားေရာ၊ မွ်စ္ပါႏူးသည္ အထိ တည္တယ္။ အေပါ့အငံျပင္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္လည္း ခ်က္ျဖစ္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္ ကေတာ႔ အရင္ကလည္း ပို႔စ္တင္ဖူးပါတယ္။

ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့ ငါးေၾကာ္ပါ။ ေစ်းထဲမွာ ပင္လယ္ငါးေသးေသးေလးေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။ ငါးေလးေတြကို ဗိုက္ေဖာက္၊ ေဆးေၾကာၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႕ နယ္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဆီပူမွာ ကၽြတ္ေနေအာင္ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားတယ္။ ဆီးနည္းနည္းမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာ ထည္႔ေၾကာ္တယ္။ ၾကက္သြန္ကၽြတ္လာရင္ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ ငရုတ္သီးလံုးကြဲထည္႔၊ ငါးေၾကာ္ေတြထည္႔ေရာၿပီး မီးပိတ္လိုက္တယ္။ အဲဒါဆို ငါးေၾကာ္ေလးေတြ ရပါၿပီ။


3 comments:

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

မွ်စ္ခ်ဥ္ကိုေတာ႕ၾကိဳက္မွၾကိဳက္
ငပိခ်က္လည္းၾကိဳက္တယ္
ညသန္းေကာင္ဆိုေတာ႕ ဗိုက္ဆာတဲ႔အခ်ိန္ဘဲေလ
ေျပာရင္းနဲ႕ ဗိုက္ဆာလိုက္တာ း)

Iora said...

မွ်စ္ခ်ဥ္သိပ္ၾကိဳက္တာ။ ခ်က္ရင္အနံ ့ျပင္းလြန္းအားၾကီးလိုု ့သိပ္မခ်က္ရဲဘူး။
စားခ်င္လိုုက္တာကြယ္။

Saw July Phwa said...

ခ်က္စားၾကည့္မယ္ အမ
ေက်းဇဴးး ပါ

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...