Tuesday, March 6, 2012

" မွ်စ္တာလေပါဟင္းနဲ႔ ငါေလးခ်ဥ္သုပ္ "

မွ်စ္တာလေပါဟင္း စားခ်င္ေနတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာၿပီ။ ၀ါးပိုးမွ်စ္ေရာင္းတာ မေတြ႕တာနဲ႔ ၿငိမ္ေနတာ။ တေလာက City Hall ကေန မွ်စ္ခ်ဥ္၀ယ္ခ်က္စားတယ္။ အရင္ဆို ပ်ဥ္းမနားမွ်စ္ခ်ဥ္ထုပ္ေတြနဲ႔ ခ်က္တာ။ အဲဒီေန႔ကေတာ႔ ထိုင္းကမွ်စ္ခ်ဥ္ပဲ ေတြ႕တာနဲ႔ အဲဒါနဲ႔ ၀ယ္ခ်က္တယ္။ ပ်ဥ္းမနားမွ်စ္ခ်ဥ္ေလာက္ မခ်ဥ္ဘူး။ ၿပီးေတာ႔ အလႊာေလးေတြ လႊာထားတာဆိုေတာ႔ တာလေပါခ်က္ရင္ ေကာင္းမွာပဲဆိုၿပီး အၾကံရတယ္။ ဒါနဲ႔ စေနေန႔က City Hall ေရာက္ေတာ႔ အဲဒီထိုင္းမွ်စ္ထုတ္ေလးေတြ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ရန္ကုန္မွာဆိုရင္ေတာ႔ ၀ါးပိုးမွ်စ္အတံုးၾကီးေတြ ၀ယ္ၿပီး ကိုယ္႔ဘာသာ လႊာခ်က္တယ္။ ဒီမွ်စ္လည္း ၀ါးပိုးမွ်စ္ပဲ။ ဒါေပမယ္႔ အခ်ဥ္ ထည္႔ထားေတာ႔ နည္းနည္းေတာ႔ ခ်ဥ္ေနတယ္။

အရင္ဆံုး မွ်စ္ကို ျပဳတ္ပါတယ္။ မွ်စ္က သိပ္မခ်ဥ္ဘူးဆိုေပမယ္႔ အခ်ဥ္ လံုး၀ ေပ်ာက္သြားေအာင္ ေရနဲ႔စိမ္ၿပီးေဆးလိုက္တယ္။ ၿပီးမွ အိုးတစ္လံုးမွာ ထည္႔ျပဳတ္တယ္။ မွ်စ္ျပဳတ္ထားတုန္းမွာ ဒညင္း၀က္ကို အခြံခြာၿပီးၿပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားတယ္။ ရံုးပတီသီးကို တစ္ေစာင္းေလးေတြ ျဖတ္တယ္။ ပင္စိမ္းကို အရြက္ႏႊင္ၿပီး ေရေဆးထားတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားတယ္။ ေရက်ိဳငါးပိကို ေရေအးေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတယ္။ ဆန္လက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ကို ဒယ္အိုးမွာ ထည္႔ေလွာ္ၿပီး ငရုတ္ဆံုနဲ႔ ေထာင္းထားတယ္။ 

မွ်စ္ႏူးလာရင္ ေရဆူကို ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ ဟင္းရည္အေနအထား ထည္႔တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ေလွာ္ထားတဲ႔ ဆန္မႈန္႔ေတြ ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးတယ္။ ဆန္မႈန္႔ေပ်ာ္ၿပီး ဆူပြက္ရင္ ေဖ်ာ္ထားတဲ႔ ေရက်ိဳငါးပိရည္ကို ထည္႔ပါတယ္။ ဟင္းရည္က်ေအာင္ အဖုံုးဖြင့္ၿပီး ဆက္တည္ေပးထားတယ္။ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔တယ္။ အရင္ေတာ႔ ပုဇြန္ခပ္ေသးေသးေတြေခ်ၿပီး  ထည္႔ခပ္ခ်က္တယ္။ ဟင္းရည္ခ်ိဳေအာင္လို႔။ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ပုဇြန္၀ယ္ထားတာ မရွိတာနဲ႔ မထည္႔ေတာ႔ဘူး။ ဒညင္း၀က္လွီးထားတာေတြ ထည္႔ၿပီး ခဏဆက္တည္ေပးတယ္။ ဟင္းရည္လည္း အေနေတာ္ျဖစ္၊ မွ်စ္နဲ႔ ဒညင္း၀က္ႏူးရင္ ရံုးပတီသီးထည္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔ေမႊပါတယ္။ ၿပီးတာနဲ႔ ပင္စိမ္းအုပ္ၿပီး မီးပိတ္လိုက္တယ္။ ဒါဆို မွ်စ္တာလေပါဟင္း ပူပူစပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါၿပီ။

မွ်စ္တာလေပါနဲ႔ စားဖို႔ ငါးေလးခ်ဥ္သုပ္ သုပ္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ပါးပါးလွီး၊ နံနံပင္၊ ပင္စိမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲ႔ ငါးေလးခ်ဥ္ကို အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္နည္းနည္းနဲ႔ ဆီထည္႔ၿပီး ေရာနယ္သုပ္လိုက္တယ္။ ကဲ- ပူပူစပ္စပ္ မွ်စ္တာလေပါနဲ႔ ငါးေလးခ်ဥ္သုပ္ေလး စားၾကရေအာင္ေနာ္။





4 comments:

ျမဴးျမဴး said...

ညီမခ်ိဳေရ.. ငါးပိက ေရက်ိဳငါးပိလား စိမ္းစားငါးပိလားဟင္..

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...

မျမဴေရ- ငါးပိက စိမ္းစား ငါးပိမဟုတ္ပါဘူး။ ငါးပိရည္က်ိဳကိုထည္႔ ခ်က္ရတာပါ။ ငါးပိကို အရင္က်ိဳထားၿပီးမွ ဟင္းထဲထည္႔ခ်က္တာပါ။

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

တာလေပါဟင္းေရာ ငါးေလးခ်ဥ္ေရာ ၾကိဳက္တယ္
စားခ်င္လုိက္တာ
တာလေပါခ်က္နည္းေလး မွတ္သြားတယ္ေနာ္..

mstint said...

ေမာင္ဆူးသစ္တစ္ေယာက္ ၿမိန္ရည္ယွက္ရည္ စားသံုးေနမွာ
ျမင္ေယာင္ပါေသးတယ္ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ း)
တီတင့္လည္းခ်က္စားအံုးမယ္။
ၾကည္လင္ေအးျမတဲ့စိတ္ဓာတ္အၿမဲပိုင္ဆိုင္ခြင့္ရပါေစ။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...