Friday, March 2, 2012

" ငါးရံ႕ေခါင္းဒန္႔သလြန္သီးခ်ဥ္ရည္၊ ၾကက္သားအာလူးနဲ႔ ငါးပိတို႔စရာ "

ဟိုတေလာက ခ်က္စားျဖစ္တာေလးပါ။ ငါးရံ႕ေတြ၀ယ္ခ်က္စားၿပီး ေခါင္းေတြက်န္ေနတာနဲ႔ ငါးရံ႕ေခါင္းကို ဒန္႔သလြန္သီးနဲ႔ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္တယ္။ ငါးရံ႕ေခါင္းကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ နယ္ထားတယ္။ ဒန္႔သလြန္သီးကို ျခစ္ၿပီး အပိုင္းေလးေတြ ျဖတ္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီေထာင္းၿပီး အေရာင္တင္မႈန္႔ထည္႔ ဆီသတ္တယ္။ ဆီသတ္ေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လွီးထားတာ ထည္႔ဆီသတ္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္သြားရင္ ငါးေခါင္းထည္႔လံုးတယ္။ ေနာက္ေတာ႔ ဒန္႔သလြန္သီးေတြပါ ထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္ၿပီး ေမႊးသည္အထိလံုးတည္တယ္။ ဟင္းေမႊးလာရင္ ေရေႏြးထည္႔တည္တယ္။ ဒန္႔သလြန္သီးေရာ ငါးေခါင္းေတြပါရရင္ မက်ည္းရည္ေဖ်ာ္ထည္႔ၿပီး အေပါ႔အငံျမည္းၿပီးရင္ ရပါၿပီ။ နံနံပင္ေလးကို ေတာ႔ စားခါနီးမွ အုပ္ၿပီးစားတယ္။

အဲဒီေန႔က ၾကက္သားအာလူးဟင္းလည္း ခ်က္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းနဲ႔ အေရာင္တင္မႈန္႔ေရာ ဆီသတ္တယ္။ ဆီသတ္ရရင္ ဆားဆႏြင္းနယ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ၿပီး လံုးတယ္။ ၾကက္သားက ထြက္တဲ႔ ေရခန္းရင္ ေရဆူထည္႔ၿပီး ၾကက္သားႏူးသည္အထိ တည္တယ္။ အားလူးကို အခြံခြာ၊ ေလးစိတ္စိတ္ၿပီး ဆားရည္နဲ႔ စိမ္ထားတယ္။ ၾကက္သားႏူးခါနီးရင္ အာလူးေရာထည္႔ခ်က္ၿပီး အေပါ႔အငံျမည္း၊ အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ၿပီး ၾကက္သားေရာ အာလူးပါႏူးရင္ ရပါၿပီ။ 

ငါးပိရည္ေလးေဖ်ာ္၊ ဒညင္း၀က္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ စားၾကတယ္။




4 comments:

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ေကာင္းလိုက္တဲ႔ဟင္း
ငါးရံ႕ေခါင္းနဲ႔ ဒန္႕သလြန္လည္းၾကိဳက္တယ္
ၾကက္သားအာလူးလည္းၾကိဳက္
ဓညင္းဝက္ကေတာ႕ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္
ငပိရည္နဲ႔လည္း လိုက္မွလုိက္
ဗိုက္ဆာလာျပီ ေျပာရင္းနဲ႔

Iora said...

ဘာမွမျမင္ရမဖတ္ရခင္ေခါင္းစဥ္ေတြ ့ကတည္းကအရမ္းစားခ်င္လာတာပံုုလည္း
ေတြ ့ေရာခ်က္ခ်င္းကိုုခ်က္စားခ်င္စိတ္ေပါက္လာတယ္။ ဒညင္း၀က္မရွိေတာ့ျပဳတ္ပဲစားရမွာ။ ဒန္ ့သလြန္သီးကလည္းတစ္ခါပဲရဖူးတယ္။
အိုုင္အိုုရာ

T T Sweet said...

ဟင္းေတြက ရွယ္ပဲေနာ္။ အဲလို အဆင္သင္႔ခ်က္ေပးသူရွိရင္ သိပ္ေကာင္းမွာပဲ။
ေန႔စဥ္ဟင္းခ်က္ေနရေသာ အိမ္ရွင္မတစ္ဦး း)

ဘရဏီ said...

ဟင္းေတြကရွယ္ဘဲေနာ္ ။ငပိေရၾကည္ ႔ျပီးေတာ႔သားေရေတြက်သြားတယ္။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...