Saturday, January 7, 2012

" ခရုအစပ္ခ်က္ "

ခရုဟင္းစားခ်င္တာနဲ႔ Sheng Siong ကေန ခရုေတြ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ေရစိမ္ၿပီး ေရာင္းတဲ႔ အရွင္ေတြေတာ႔ မ၀ယ္ရဲဘူး။ ဗူးေတြနဲ႔ထည္႔ၿပီး ေရခဲထားတဲ႔ ေသၿပီးသားေတြပဲ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။

ခရုေလးေတြကို ေရနဲ႔ စင္စင္ေဆးၿပီး အိုးတစ္လံုးမွာထည္႔ ျပဳတ္ပါတယ္။ ဆူပြက္လာရင္ အျမႈပ္ေလးေတြ ထပ္ထုတ္ေပးၿပီး ပြက္ပြက္ဆူတဲ႔ အထိတည္ေပးပါတယ္။ ခရုရၿပီဆို အိုးထဲကေန ဆယ္ၿပီး ေရစစ္ထားလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္အျဖဴနဲ႔ အနီကို လွီးၿပီး ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီး၊ ပင္စိမ္းရြက္ေလးေတြ ေရေဆးထားတယ္။ မီးဖိုေပၚဆီအိုးတင္၊ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီထည္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္တယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ၿပီး ေမႊးလာရင္ ခရုထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔လံုးတယ္။ ေရေႏြးေလးနည္းနည္း ထည္႔ၿပီး တည္ေပးတယ္။ ေရခန္းၿပီး ဆီျပန္ရင္ ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔၊ ပင္စိမ္းထည္႔ၿပီး မီးပိတ္လိုက္တယ္။ ဒါဆို ခရုအစပ္ခ်က္ေလးရၿပီ။
 



4 comments:

Shinlay said...

ငယ္ငယ္က စားဖူးတယ္။ တခါတေလ စားၾကည့္ခ်င္ေသးတယ္။
ဒီမွာလည္းခရုေတြေရာင္းတာေတြ ့တယ္။

မိစံ said...

ခရုဆို..ျမန္မာျပည္က
လယ္ခရုပဲစားဘူးတာ း)
ခ်က္ထားတာေလးကလည္း
စားခ်င္စရာေနာ္

ႏွစ္သစ္မွာ.
ခ်မ္းေျမ့ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစရွင္

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ပန္းကန္ေလးကလည္းလွ
ခ်က္ထားတာေလးကလည္း စားခ်င္စရာ..
ညသန္းေကာင္ ဗိုက္ေတာင္ ဆာသြားရျပီ း)

mstint said...

တီတင့္သားႏွစ္ေယာက္ရဲ႕ အႏွစ္သက္ဆံုးအစာေတြထဲမွာပါတယ္
ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ။ အားေပးသြားတယ္ေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...