Sunday, December 4, 2011

" ကၽြန္မရဲ႕ထမင္းလိပ္ေလးမ်ား "

ဒီေန႔ ကိုရီးယား ထမင္းလိပ္ လုပ္စားျဖစ္တယ္။ ထမင္းလိပ္ကို လြန္ခဲ႔တဲ႔ ေလးငါးႏွစ္ေလာက္က ရန္ကုန္မွာ ကိုးရီးယားကားေတြ ေခတ္ထေနခ်ိန္မွာ စၿပီး လုပ္စားဖူးတာ။ ကိုရီးယားပိုးေပါ႔ေလ။ အခုေနာက္ပိုင္း မလုပ္စား ျဖစ္တာၾကာၿပီ။ တေလာက ေစ်းသြားရင္း Sheng Siong မွာ ဆူရွီဆန္ေတြ႕တာနဲ႔ လုပ္စားဦးမွ ဆိုၿပီး ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ မအားတာနဲ႔ ဒီေန႔မွ လုပ္စားျဖစ္တယ္။

ထမင္းလိပ္လုပ္ဖို႔ ဆူရွီဆန္ကိုေရေဆးၿပီး မိနစ္ႏွစ္ဆယ္ခန္႔ ေရစိမ္ထားပါတယ္။ ၿပီးမွ စိမ္ထားတဲ႔ေရေတြ သြန္ၿပီး ခ်က္ဖို႔ ေရအသစ္ထည္႔ၿပီး Rice Cooker နဲ႔ ခ်က္ပါတယ္။ ထမင္းခ်က္ထားတုန္းမွာ မုန္လာဥနီ၊ သခြားသီး၊ ၾကက္အူေခ်ာင္း (chicken sausage) တို႔ကို အေခ်ာင္းလိုက္ အရွည္ေလးေတြ လွီးျဖတ္ထားပါတယ္။ ၾကက္ဥကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ေခါက္ေမႊၿပီး ခပ္ပါပါး အျပားျပားႀကီးႀကီး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ထမင္းလိပ္ထဲ ထည္႔လိပ္မယ္႔ အရြယ္ေတာ္ အရွည္လုိက္ ပါးပါး လွီးပါတယ္။ ထမင္းက်က္ရင္ ထမင္းထဲကို ဆားအနည္ငယ္ထည္႔ၿပီး ေမႊပါတယ္။ အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ရင္ စလိပ္ပါတယ္။ ထမင္းလိပ္ လိပ္တဲ႔ ယင္းလိပ္ကို ျဖန္႔ခင္း၊ ယင္းလိပ္ေပၚမွာ ေရညွိဖတ္ခင္းပါတယ္။ ထမင္းေတြကို ေရညွိရြက္ တစ္၀က္ခန္႔အထိခင္းပါတယ္ ထမင္းခင္းထားတဲ႔ အေပၚ အလယ္ေလာက္မွာ လွီးထားတဲ႔ သခြားသီး၊ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္ဥေခ်ာင္း၊ ၾကက္ဥေၾကာ္ေတြထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ထမင္းခင္းထားတဲ႔ံ ဘက္ကေနစၿပီး တစ္ဖက္ကို လိပ္သြားပါတယ္။ အလိပ္အဆံုးမွာ ထမင္းေစ႔ေလး နည္းနည္းထည္႔ၿပီး အဆံုးသတ္လိပ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ယင္းလိပ္နဲ႔ ပတ္လိပ္ၿပီး က်စ္သြားေအာင္နာနာေလး ထပ္လိပ္ေပးပါတယ္။ ၿပီးရင္ ဒါးေလးနဲ႔ အေနေတာ္ေလးေတြ လွီးျဖတ္ပါတယ္။ ဒါဆို ထမင္းလိပ္ေလးရပါၿပီေနာ္။ 

ကၽြန္မရဲ႕ ထမင္းလိပ္ေလးမ်ား




2 comments:

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

လွလွေလးနဲ႔ စားခ်င္စရာလား
မစားျဖစ္တာၾကာသြားျပီ
စားခ်င္စိတ္ေတြ တဖြားဖြား ေပၚလာတယ္

mstint said...

ကံေကာင္းတဲ့ ဆူးသစ္တစ္ေယာက္ ထမင္းလိပ္ေတြကို
အားရပါးရ စားေနတဲ့ ပံုစံကို ျမင္ေယာင္ေနမိပါတယ္
ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ း))
တီတင့္လည္း ျမင္ၿပီးစားခ်င္လာၿပီ အားေပးသြားတယ္ေနာ္ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...