Sunday, October 9, 2011

"ကင္းမြန္ကို ၀က္သားအစာသြပ္ထားတဲ႔ ေန႔လယ္စာ"

ဒီေန႔ေတာ႔ ထိုင္းဟင္းလ်ာ တစ္မ်ိဳးျဖစ္တဲ႔ ကင္းမြန္ ၀က္သားအစာသြပ္ေၾကာ္ေလး ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။ ပထမဆံုး ကင္းမြန္ကို သန္႔စင္ၿပီး ေရေဆးပါတယ္။ ကင္းမြန္ အတြင္းပိုင္းကိုလည္း ဗနီကာေလး ေလာင္းထည္႔ၿပီး ေဆးေပးပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ အေကာင္လိုက္ေလးပဲ ဇကာနဲ႔ ေရစစ္ထားပါတယ္။ နံနံပင္အျမစ္ သံုးေလးခုေလာက္ကို ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ႏုတ္ႏုတ္စင္းပါတယ္။ ဇလံုတစ္လံုးမွာ ၀က္သားႀကိတ္သား၊ နံနံပင္အျမစ္ ညက္ညက္ေထာင္းထားတာ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ႏုတ္ႏုတ္စင္း၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငါးငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ စတာေတြ ေရာထည္႔ပါတယ္။ ၾကက္ဥတစ္လံုး ေဖာက္ၿပီး အကာကို ေလာင္းထည္႔ၿပီး ေသေသခ်ာခ်ာ နယ္ပါတယ္။ အသားနယ္ၿပီးရင္ ခုနက ေရစစ္ထားတဲ႔ ကင္းမြန္ထဲကို သိပ္ထည္႔ၿပီး အစာသြပ္ေပးပါတယ္။ 

အိုးတစ္လံုးမွာ ေရထည္႔တည္ပါတယ္။ ေရဆူရင္ အိုးအဖံုးဖြင့္ၿပီး ဇကာတစ္လံုးခံၿပီး ဇကာထဲမွာ အသားသြပ္ထားတဲ႔ ကင္းမြန္ကို ထည္႔ၿပီး ေရေႏြးေငြ႕နဲ႔ ေပါင္းေပးပါတယ္။ အသား က်က္ရင္ ေပါင္းထားတဲ႔ ကင္းမြန္အစာသြပ္ကို ပန္းကန္ျပားနဲ႔ထည္႔ၿပီး အေအးခံထား ပါတယ္။ ေအးသြားရင္ ဒါးနဲ႔ တစ္လက္မ အရြယ္ေလာက္ လွီးျဖတ္ပါတယ္။

ေရခဲမိႈေျခာက္ ေလးငါးပြင့္ကုိ ေရစိမ္ၿပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းကို ႏုတ္ႏုတ္ စင္းထားပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔၊ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ အ၀ါေရာင္သန္းၿပီး ေမႊးလာရင္ ဂ်င္းထည႔္သပ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ မိႈထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ မိႈထည္႔ၿပီး ခဏေနမွ လွီးထားတဲ႔ ကင္းမြန္အစာသြပ္ေတြေရာထည္႔ ေၾကာ္ပါတယ္။ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ (ၾကာညိဳ႕)နဲ႔ ခရုဆီထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ မိႈေရာအသားပါ က်က္ၿပီး မီးပိတ္ခါနီးမွ ငရုတ္သီးလွီးထားတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ကို ထည္႔အုပ္လိုက္ပါတယ္။ ဒါဆို ကင္းမြန္ ၀က္သားအစာသြပ္ေၾကာ္ေလး ရပါၿပီ။






ေဟာဒါက ေၾကာ္ၿပီးခါစ ဒယ္အုိးထဲမွာ


အရည္ေသာက္အျဖစ္နဲ႔ေတာ႔ အလြယ္တကူ ခေနာတံုးနဲ႔ပဲ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ အိုးတစ္လံုးမွာ ေရထည္႔တည္၊ ေရဆူရင္ ခေနာတံုး တစ္တံုးထည္႔၊ ေရတစ္ခါျပန္ဆူရင္ ေျပာင္းဖူး အေသးေလးေတြလွီးထားတာထည္႔၊ ငံုးဥျပဳတ္ထားတာထည္႔၊ ၾကက္ဥတစ္လံုး ေဖာက္ထည္႔ပါတယ္။ စားခါနီးမွ အရည္ကို ပူေအာင္ျပန္ေႏြးၿပီး အရည္ပူပူထဲကို မုန္ညွင္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ခပ္ေသာက္ပါတယ္။



ကင္းမြန္ထဲအစာသြပ္ၿပီးေတာ႔ ၀က္သားေတြ က်န္ေနေသးတာနဲ႔ ၀က္သားလံုးေလးေတြလံုးၿပီး ခုနက ကင္းမြန္ေပါင္းသလိုပဲ ဇကာထဲထည္႔ၿပီး ေရေႏြးေငြ႔နဲ႔ေပါင္းလိုက္တဲ႔အခါ ေန႔ခင္း အဆာေျပစားဖို႔ ၀က္သားေပါင္းေလးပါ ရလာပါတယ္။



6 comments:

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ကင္းမြန္ေလးေတြက ခ်စ္ဖို႔ေတာင္ေကာင္းေနေသး
စားေတာင္မစားရက္ပါလားေနာ္
လွလည္းလွတယ္
ဟင္းေကာင္းေလးေတြ ခ်က္တတ္လို႕ ပါရီမီျဖည္႔ဖက္ေလးရဲ႕ အိမ္ဦးနတ္ကေတာ႕ ေက်နပ္ေနမွာ ေသခ်ာတယ္

Vista said...

တခါမွလုပ္မစားဖူးဘူး .. လုပ္စားၾကည့္အံုးမွ ေက်းဇူးပါ

mstint said...

ဟင္းခ်က္နည္းအသစ္ေလးလာေရာက္ေလ့လာအားေပးသြားတယ္ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ။ တီတင့္က ဝက္မစားေတာ့ ၾကက္အစားထိုးစမ္းခ်က္ၾကည့္မယ္။ ဆူးသစ္တစ္ေယာက္ တစ္ေန႔တစ္ျခား ဝိတ္ေတြတိုးေနမွာျမင္ေယာင္တယ္ း))
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Cameron said...

စားခ်င္စရာေလး...အိမ္မွာလုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္...

cho theဲ Htut said...

ကင္းမြႏ္ကိုိအရမ္းၾကိဳက္ျပီး ဝက္သားမစားေတာ့ ၾကက္သားကိုခ်က္ၾကည့္မယ္ေနာ္၊ ဟင္းေတြမ်က္စိနဲ႔စားရတာသားေရေတာင္ယိုတယ္ ရွလြတ္

cho theဲ Htut said...

မ ေရ က်မ က င္းမြန္အရမ္းၾကိဳက္ျပီးေတာ့ ဝက္သားမစားေတာ့ ၾကက္သားကိုသံုးမယ္ေနာ္၊ ခ်က္တာေတြျမင္ရတာ သားေရက်လာျပီ ရွလြတ္...

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...