Thursday, July 17, 2014

"လြယ္လြယ္နဲ႔ျမန္ျမန္ ငါးပဲငံျပာရည္အခ်ိဳေပါင္း နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္"

လြယ္လြယ္နဲ႔ ျမန္ျမန္စားလိုု႔ရတဲ႔ ငါးပဲငံျပာရည္အခ်ိဳေပါင္းေလးပါ။ ကကတစ္ကိုုေပါင္းရင္ေတာ႔ ပိုုေကာင္းတာေပါ႔။ ကၽြန္မကေတာ႔ Seabass နဲ႔ေပါင္းထားပါတယ္။ 

ငါးကိုု အရြယ္ေတာ္တံုုး၊ ေရနဲ႔စင္ၾကယ္ေအာင္ေဆးၿပီး ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္၊ အေနာက္ရည္၊ (အခ်ိဳမႈန္႔သံုုးလ ွ်င္ထည္႔ပါ) တိုု႔နဲ႔ နယ္ႏွပ္ထားပါတယ္။ 
ခ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုု ခပ္ပါးပါးအေခ်ာင္းလိုုက္ေလးေတြလွီးျဖတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကိုု ထက္ျခမ္းျခမ္းၿပီး အကြင္းလိုုက္လွီးပါတယ္။
ဒယ္အိုုးထဲမွာ ဆီအနည္းငယ္ထည္႔၊ လွီးထားတဲ႔ အစာေတြျဖန္႔ခင္း ထည္႔ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေတြ အေပၚကေန ငါးကိုု အစီအရီထည္႔ၿပီး ေရအနည္းငယ္ထည္႔ပါတယ္။ အုုိးကိုု အဖံုုးဖံုုးၿပီး မီးေငြ႕ေငြ႕နဲ႔ဆီျပန္ေအာင္ တည္ေပးပါတယ္။ ဆီျပန္ရင္ ငါးပဲငံျပာရည္အခ်ိဳေပါင္းေလးရပါၿပီ။






ငါးဟင္းကအခ်ိဳေပါင္းေလးဆိုုေတာ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္ေလးနဲ႔ တြဲဖက္လိုုက္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္ ကိုုေတာ႔ ဒီမွာ ေရးဖူးပါတယ္။





ပါရမီျဖည္႔ဖက္ေလး
၂၂း၁၃ နာရီ
၁၇.၇.၂၀၁၄

3 comments:

Iora said...

ေပ်ာက္ေနတာၾကာျပီေနာ္။
ဒီလိုုခ်က္ေတာ့ေၾကာ္ျပီးႏွပ္တာထက္အေညွာ္သက္သာလူသက္သာမယ္ေနာ္။
စမ္းၾကည့္အုုန္းမယ္။
အုုိင္အိုုရာ

ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလး said...

ဟုုတ္တယ္ အစ္မေရ၊ အလုုပ္မအားတာေၾကာင့္ပါ။ အစိမ္းေပါင္းဆိုုေတာ႔ ေညွာ္သက္သာ၊ လူသက္သာတယ္။ စာေရးဆရာကလည္း ေၾကာ္ေပါင္းထက္ အစိမ္းေပါင္းကုုိၾကိဳက္တယ္ေလ။ :)

saunghninhninphyu said...

ဟင္းခတ္မႈန့္ကဘယ္ဟာကိုေျပာတာလည္းဟင္ ၾကက္သားမႈန္ ့ကိုေျပာတာလား ညီမကအခုမွဟင္းစခ်က္မွာဆိုေတာ့မသိလို ့ပါ ဘယ္ဟင္းခတ္မႈန္ ့ကပိုေကာင္းလည္းဆိုတာေျပာျပေပးပါဦးေနာ္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...