Tuesday, February 26, 2013

"ငါးရံ႕အူ အခ်ဥ္ဆီျပန္"

ကၽြန္မ ဘေလာ႔ေလးလည္း ပို႔စ္အသစ္မတင္ျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါၿပီ။ အလုပ္မ်ားေနတာရယ္၊ ဟင္းေတြကလည္း ပို႔စ္တင္ၿပီးသားဟင္းေတြပဲ ခ်က္စားျဖစ္တာေၾကာင့္ပါ။

ဒီေန႔ေတာ႔ ေစ်းထဲမွာ ငါးရံ႕အူရတာနဲ႔ ခ်က္စားျဖစ္တာေၾကာင့္ ငါးရံ႕အူဟင္းအေၾကာင္းေလး တင္ျဖစ္သြား တာပါ။

ငါးရံ႕အူကို အူခြဲၿပီး အစာေဟာင္းေတြ ျခစ္ထုတ္ပါတယ္။ သည္းေျခကိုလည္း ထုတ္ပစ္ ရပါတယ္။ ေတာ္ေတာ္ၾကာၾကာကို စိတ္ရွည္လက္ရွည္ လုပ္ေပးရပါတယ္။ ၿပီးမွ ေရစင္ေအာင္ေဆးေၾကာၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ (အသားနယ္တဲ႔ေနရာမွာ ၾကက္သားမႈန္႔သံုးရတာ မၾကိဳက္လို႔ အခ်ိဳမႈန္႔ သံုးပါတယ္) နဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ခ်င္း ငရုတ္တစ္စံု ေထာင္းထားပါတယ္။ မန္က်ည္းသီး အနည္းငယ္ ကို ေရေဆးၿပီး ေရေႏြးေလးနဲ႔ စိမ္ထားပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲကို ဆီထည္႔ၿပီး ဆီပူလာရင္ ဆႏြင္းေလး နည္းနည္း ထည့္ပါတယ္။ တစ္ဆက္တည္း ငရုတ္သီး ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ခ်င္း ေထာင္းထားတာ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ေလးေတြ ေရႊေရာင္သန္းၿပီး ကၽြတ္လာရင္ မဆလာေလးထည္႔ၿပီး ငါးရံ႕အူေတြ ထည္႔ပါတယ္။ ငံျပာရည္နဲ႔ ၾကက္သားမႈန္႔ (ဒီေနရာမွာ အခ်ိဳမႈန္႔အစား ၾကက္သားမႈန္႔ သံုးပါတယ္) ထည္႔လံုးပါတယ္။ ငါးအူကထြက္တဲ႔ ေရကုန္လို႔ ဆီျပန္ၿပီး ေမႊးလာမွ ႏူးေအာင္ ေရေႏြးထည္႔ တည္ပါတယ္။  ေရခမ္းခါနီးရင္ ေရေႏြးစိမ္ထားတဲ႔ မန္က်ည္းရည္ ထည္႔တည္ပါတယ္။ ေရခမ္းၿပီး ဆီျပန္ရင္ မဆလာအနည္းငယ္ ထပ္ထည္႔အုပ္ၿပီး မီးဖိုမီးပိတ္ပါတယ္။ ဒါဆို မဆလာနံ႕ သင္းသင္းေလးနဲ႔ အခ်ဥ္ဆီျပန္ ငါးရံ႕အူဟင္းေလးရပါၿပီ။





 ပါရမီျဖည္႔ဖက္ေလး
၂၅.၂.၂၀၁၃

2 comments:

Aunty Tint said...

မျမင္တာၾကာေပါ့ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ ...
ငါးရံ႕အူဆီျပန္ခ်က္ေလးကို ကိုင္တြယ္ရတာလက္၀င္လို႔
တစ္ခါတစ္ရံ အေဒၚအိမ္မွာသြားစားတတ္တယ္ :P
စိတ္ရွည္ရွည္နဲ႔ခ်က္ျပထားတဲ့နည္းေလးမွတ္သြားတယ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Cameron said...

ငါးဟင္းဆိုသိပ္မၾကိဳက္လို႔ ငါးရံ႔အူဟင္းတခါမွမစားၾကည့္ဖူးဘူး ညီမခ်က္ထားတာေတာ့စားခ်င္စရာေလးပဲ ခ်က္နည္းေလးလည္းလြယ္တယ္ေနာ္..။ စာေရးဆရာေတာ့ သိပ္ၾကိဳက္မယ္ထင္တယ္..။

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...