Tuesday, August 7, 2012

'' ဂဏန္းမဆလာဟင္း "

မေန႔က အလုပ္နားရက္မွာ စာေရးဆရာရဲ႕ မိဘမ်ားေနအိမ္ကို သြားလည္ပါတယ္။ ညေနပိုင္း အိမ္ျပန္ခါနီး  ဂဏန္းေတြေသၿပီးခါစ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ေလးေတြ လိုက္ေရာင္းေနတာနဲ႔ ၾကံဳေတာ႔ ကၽြန္မလည္း ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။ ကၽြန္မက ဂဏန္းမဆလာခ်က္ သိပ္ၾကိဳက္တယ္။ အမ်ားအားျဖင့္ ဂဏန္းဆို ခ်က္ၿပီးသား ဆိုင္က ၀ယ္စားတာမ်ားတယ္။ 

အိမ္ေရာက္ေတာ႔ ဂဏန္းခ်က္ဖို႔ျပင္ပါတယ္။ ဂဏန္းေတြကို ေရေဆးၿပီး ရင္ဘတ္ျခမ္းက အျပင္ခြံေလးေတြ အရင္ခြာပါတယ္။ ၿပီးမွ ဂဏန္းရဲ႕ ေအာက္ပိုင္းကေနႏွစ္ျခမ္းခြဲလိုက္တယ္။ အေပၚက အခြံမာတစ္ျခမ္း၊ ေအာက္က ကိုယ္ထည္ တစ္ျခမ္းစီျဖစ္သြားေတာ႔မွ အတြင္းပိုင္းက အတက္ေလးေတြ ခြာထုတ္တယ္။ လက္မေတြကို သီးျခားျဖဳတ္ၿပီး ငရုတ္က်ည္ေပြ႕နဲ႔ တစ္ခ်က္ ႏွစ္ခ်က္ ထုလိုက္တယ္။ ေရေဆးသန္႔စင္လုိက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ထားတယ္။ အခုနက ျဖဳတ္ထားတဲ႔ ေက်ာပိုင္း(အေပၚပိုင္း) အခြံမာထဲက အညစ္အေၾကးကိုထုတ္ပစ္ၿပီး အဆီေလးေတြကို ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္မွာ ဖယ္ယူထားတယ္။ အခြံမာကို ပစ္လိုက္တယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းကို ညက္ညက္ေထာင္းလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္နီကို အႏွစ္ရေအာင္ သေဘာၤျခစ္နဲ႔  ျခစ္ထားလိုက္တယ္။ ဆီအိုးတည္ၿပီး ပူလာရင္ ဆႏြင္းေလး နည္းနည္းထည္႔ၿပီး  ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းကို ေရာၿပီး ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔နဲ႔ ဆီသတ္တယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ၿပီး ဆီသတ္နံ႔ေမႊးရင္ မဆလာမ်ားမ်ားေလးထည္႔ၿပီး ဆီသတ္တယ္။ တဆက္တည္း အရသာနယ္ထားတဲ႔ ဂဏန္းေတြထည္႔လံုး၊ အေပါ႔အငံထည္႔၊ ေရလိုသေလာက္ထည္႔ၿပီး အဖံုးအုပ္တည္ပါတယ္။ ဂဏန္းက်က္ၿပီး အရသာ အေနေတာ္ဆို မဆလာနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ေလးအုပ္ၿပီး ဟင္းအိုးခ်လို႔ရပါၿပီ။ ပင္စိမ္းေလးအုပ္ရင္ ပိုေမႊးတယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ အဆင္သင့္မရွိလို႔ မထည္႔လိုက္ရဘူး။

ေဟာဒီမွာ ဂဏန္းမဆာလာဟင္း




3 comments:

mstint said...

မေတြ႔တာၾကာေပါ့ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလးေရ။ ဂဏန္းမဆလာဟင္း ခ်က္နည္းေလး မွတ္သားသြားတယ္ ေက်းဇူးေနာ္။ တီတင့္ ဂဏန္းဟင္းမခ်က္တတ္လို႔ း)
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္

Aunty Oo said...

စားခ်င္လိုက္တာ။ဒီမွာကအရွင္ေတြဘဲမ်ားလို.မစားရဘူး။ၿကံုတံုးအဝစားသြားၿပီ။

သိဂၤါေက်ာ္ said...

ဂဏန္း မဆလာ မစားရတာ အေတာ္ၾကာေပါ့..
သြားေရ က်သြားပါတယ္..

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...