Thursday, April 21, 2011

"ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ခ်ဥ္ရည္ဟင္းနဲ႔ ၾကက္သားေၾကာ္"

အလုပ္မအားလို႔ အခ်ိန္မရတဲ႔ ကၽြန္မမွာ ဟင္းခ်က္ဖို႔လည္း အခ်ိန္မေပးႏိုင္ျဖစ္ေနတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါၿပီ။ လြန္ခဲ႔တဲ႔ တစ္ပတ္က ညစာစားဖို႔ ကမန္းကတန္းခ်က္ျဖစ္တဲ႔ ဟင္းေလးပါ။ ထူးထူးဆန္းဆန္းဟင္း မဟုတ္ေပမယ္႔ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ကၽြန္မက ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြကိုေခၽြ၊ ေရေဆးၿပီး မီးေငြ႔ေငြ႕ေလးနဲ႔ ႏြမ္းေအာင္ ေမႊထားလိုက္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဘူးနဲ႔ ထည္႔ၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ခဲထားတယ္။ City Hall က ၀ယ္ထားတဲ႔ ငါးၾကင္းေခါင္းတစ္ထုပ္လည္း ရွိေနတယ္။ ဒီေတာ႔ ထမင္းစားခါနီး အရည္ေသာက္ေလး ကမန္းကတန္း ခ်က္လို႔ရတာေပါ႔။

ငါးၾကင္းေခါင္းကိုေရေဆးၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္းနယ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီနည္းနည္းစီကို ခပ္ျမန္ျမန္ေလး ေထာင္းလိုက္တယ္။ အိုးထဲမွာ ဆီနည္းနည္းထည္႔၊ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေထာင္းထားတာနဲ႔ ငရုပ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ေလးထည္႔ၿပီး ဆီသတ္တယ္။ ၾကက္သြန္ေမႊးလာေတာ႔ ေမႊထားတဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေလးေတြ ထည္႔တယ္။ ငါးပိစိမ္းစားေလး နည္းနည္းကို ေရေဖ်ာ္ ထည္႔ၿပီး လံုးတယ္။ ငါးေခါင္းေတြပါ ထည္႔လံုးတယ္။ ဆီျပန္လာမွ ေရေႏြးပူပူ ေလာင္းထည္႔တည္ပါတယ္။ ဟင္းရည္ဆူလာရင္ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔လိုသလို ထည္႔ၿပီး ဟင္းရည္အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္တဲ႔အထိ ဟင္းရည္က်ေအာင္ တည္ေပးပါတယ္။ အခ်ိန္ သိ္ပ္မၾကာဘဲ ကမန္းကတန္းနဲ႔ အရည္ေသာက္ေလး တစ္ခြက္ျဖစ္သြားပါတယ္။ ခ်ဥ္ရည္တည္ေနတုန္း တစ္ဖက္မွာလည္း ၾကက္သားကိုေရေဆး၊ တံုးၿပီး၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နယ္ၿပီး ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ကၽြတ္ေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါေသးတယ္။




4 comments:

Angelhlaing(May everybody be happy and healthy! said...

စားခ်င္လယ္ေနာ္.....နည္းနည္းေလာက္ေကၽြးပါလား မမ:):):)
အဟီးးးး ေကာင္းေသာေန႕ေလးၿဖစ္ပါေစမမေရ။

ပြင္႔ၿမဳးဇင္ said...

ညီမခ်ိဳ အလုပ္ဆင္းေနရလို႔ မအားေတာ႔တာလား.. ဟင္းေတြကေတာ႔ ထံုးစံအတိုင္း စားခ်င္စရာေတြခ်ည္းပါလား.. း)

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ငရုပ္သီးေထာင္းေလးပါ ပါရင္ ပိုေကာင္းမယ္...
ၾကည္႔ရင္းဗိုက္ဆာလာတယ္ ခ်ဥ္ေပါင္က ထမင္ျမိန္ေဆးပါဘဲ။ လက္ရာေကာင္းေတာ႕ ပိုလို႕ ေကာင္း

တီခ်မ္း said...

တီလဲ တေန႔က ၾကက္ေၾကာ္ အေမဝယ္လာလိုု႔ျမန္မာျပည္က ျမန္မာၾကက္ေလးစားလိုုက္ရတယ္ ေကာင္မွေကာင္း ဆီဆမ္းေလးနဲ႔

ခ်ဥ္ေပါင္ကေတာ့ လြမ္းတယ္တကယ္ပဲဒီမွာ သိပ္မေတြ႔ဘူး
တခါတေလ မွစားရတယ္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...