Friday, March 4, 2011

"ကင္းမြန္ဟင္း"

မေန႔ကခ်က္စားျဖစ္တဲ႔ ကင္းမြန္ဟင္းေလးအေၾကာင္း ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။ စာေရးဆရာက ကင္းမြန္ သိပ္ႀကိဳက္ ပါတယ္။ သုပ္တာကို ပိုၿပီး ႀကိဳက္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ သုပ္စားျဖစ္တာ မ်ားပါတယ္။ ရန္ကုန္မွာတုန္းကေတာ႔ ကၽြန္မေမေမက ကင္းမြန္ကို ဟင္းခ်က္ေပးပါတယ္။ အခုလည္း သုပ္စားျဖစ္တာပဲ မ်ားေနလို႔ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ကင္းမြန္ကို ဟင္းခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။

ကင္းမြန္ကို အေရခြံအမဲေတြခြာ၊ ဗိုက္ထဲက အညစ္အေၾကးေတြထုတ္၊ ေခါင္းထဲက မ်က္စိေတြဘာေတြ လွီးထုတ္ပစ္ပါတယ္။ မ်က္စိထုတ္တဲ႔အခါ သတိထားရပါတယ္။ မ်က္စိက မဲမဲအရည္ေတြ စင္တတ္ လို႔ပါ။ ၿပီးရင္ ေရစင္စင္ေဆးၿပီး ဇလံုတစ္လံုးမွာ ထည္႔ထားပါတယ္။ ေရေႏြးတည္ပါတယ္။ ေရေႏြးဆူရင္ ကင္မြန္ထည္႔ထားတဲ႔ ဇလံုထဲကို ေရဆူဆူေတြ ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါတယ္။ ထည္႔ၿပီးၿပီးခ်င္းပဲ ကင္းမြန္ေတြကို ဆယ္ၿပီး ဇကာနဲ႔ ေရစစ္ထားပါတယ္။ အဲဒီလို ေရဆူဆူနဲ႔ ေလာင္းလိုက္ေတာ႔ အညွီနံ႔ေတြ၊ အခၽြဲေတြ စင္သြားပါတယ္။ ေရပူထဲမွာေတာ႔ ၾကာၾကာမထားပါဘူး။ ၾကာရင္ ကင္းမြန္ အသားက မာသြားၿပီး စားလို႔ မေကာင္းေတာ႔လို႔ပါ။ ကင္းမြန္ေတြ ေအးသြားရင္ ကတ္ေၾကးနဲ႔ အေနေတာ္ေလးေတြ ကိုက္ျဖတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔တို႔နဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။

ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းေထာင္းၿပီး ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ထည္႔၊ ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ရင္ နယ္နွပ္ထားတဲ႔ ကင္းမြန္ေလးေတြ ထည္႔ပါတယ္။ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ထည္႔လံုးပါတယ္။ ကင္းမြန္က ထြက္တဲ႔ ေရေလးနဲ႔ပဲ လံုးေပးပါတယ္။ ေရခန္းရင္ေတာ႔ ကင္းမြန္အေနအထားၾကည္႔ၿပီး ေရကို ထည္႔တယ္ဆိုရံု အနည္းငယ္ေလး ထည္႔ပါတယ္။ သိပ္ၿပီး ၾကာၾကာမတည္ရပါဘူး။ မီးပူမွာ ၾကာရင္ ကင္းမြန္အသားေတြ မာသြားမွာ စိုးလို႔ပါ။ အရသာ ျမည္းၿပီး အေနေတာ္ဆို ကင္းမြန္ဟင္းတစ္ခြက္ ရပါၿပီေနာ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ ကင္းမြန္ဟင္းနဲ႔ ပဲနီေလးဟင္းခ်ိဳေလး တြဲဖက္စားပါတယ္။ စားရတာ လိုက္ဖက္လို႔ပါ။

ကဲ - ကင္းမြန္ဟင္းေလး အားေပးသြားၾကပါဦး



6 comments:

ေငြစႏၵာ said...

ညီမေရကင္းမြန္ဟင္းေလးလာစားသြားတယ္နာ္၊
အမအလုပ္နဲနဲရႈပ္ေနလို႔ အားရင္
ပုဇြန္ခ်ဥ္ေသခ်ာျပန္လုပ္ျပမယ္။
ပစ္လိုက္ရတ္ဆိုလို႔စိတ္မေကာင္းဘူးကြယ္။

rose said...

ျပည္ႀကီးငါးပာင္း လာစားတယ္ ပါရမီျဖည္႕ဖက္ေလးေရ...။ ပာင္းအရံ အေနနဲ႕ ျမင္းခြာရြက္ သုပ္ေလး စားခ်င္တယ္ း)

မိုးယံ said...

အဲဒါမ်ိဳး တစ္ရက္ခ်က္စားဦးမွာ.. ဟိုတစ္ခါ ခ်က္တုန္း မွင္အိုးေပါက္ မဲေနာက္ေနာက္မို႕.. အမဲသားဟင္းသဏၭန္ မဟန္ မဟန္။

ျမဴးျမဴး said...

ဟင္းလာၿမည္းပါတယ္ ညီမ ခ်ိဳေရ.. Career fair က ဒီေန႔မသြားၿဖစ္ဘူး.. မနက္ၿဖန္မွသြားမယ္.. ၁၁နာရီကေန ၃နာရီခြဲအထိ SembCorp Marine Booth မွာရွိမယ္ေနာ္..

ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္) said...

ကင္းမြန္ကုိ ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ၾကိဳက္တယ္
သုပ္စားလဲၾကိဳက္ ေၾကာ္လဲၾကိဳက္တယ္
အင္း အစားပုတ္တယ္ မေျပာနဲ႔ေနာ္
မၾကိဳက္တာလည္း ခပ္ရွားရွားရယ္ း)

ေနမင္း said...

ေကာင္းတယ္ဗ်ာ သရည္ေတာင္ကိလာတယ္

Post a Comment

ကၽြန္မအတြက္ အမွတ္တရစကားေလးေတြ ခ်န္ထားေပးခဲ႔လို႔ ေက်းဇူးပါေနာ္.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...