Friday, March 16, 2012

" ၀က္သားမွ်စ္ခ်ဥ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္နဲ႔ ငါးေၾကာ္ "

3 comments
ဟိုတေလာက ၀က္သားနဲ႔ မွ်စ္ခ်ဥ္ခ်က္စားၾကတယ္။ မွ်စ္ခ်ဥ္ကို ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္နဲ႔ နယ္ၿပီး ေရထည္႔ျပဳတ္တယ္။ ၀က္သားကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ရည္နဲ႔ နယ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္း ေထာင္းထားတာကို အေရာင္တင္မႈန္႔ထည္႔ ဆီသတ္တယ္။ ဆီသတ္ေမႊးလာရင္ ၀က္သားထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔လံုးတယ္။ ၀က္သားကထြက္တဲ႔ ေရခန္းလို႔ ေမႊးလာရင္ ျပဳတ္ထားတဲ႔ အိုးထဲကမွ်စ္ဖတ္ေတြဆယ္ထည္႔ၿပီး လံုးတယ္။ ဆီျပန္ရင္ မွ်စ္ျပဳတ္အိုးထဲ အားလံုးေျပာင္းထည္႔ ေရလိုသလို ထည္႔ၿပီး ၀က္သားေရာ၊ မွ်စ္ပါႏူးသည္ အထိ တည္တယ္။ အေပါ့အငံျပင္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငါးပိခ်က္လည္း ခ်က္ျဖစ္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္ ကေတာ႔ အရင္ကလည္း ပို႔စ္တင္ဖူးပါတယ္။

ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့ ငါးေၾကာ္ပါ။ ေစ်းထဲမွာ ပင္လယ္ငါးေသးေသးေလးေတြ ေတြ႔တာနဲ႔ ၀ယ္လာခဲ႔တယ္။ ငါးေလးေတြကို ဗိုက္ေဖာက္၊ ေဆးေၾကာၿပီး ဆား၊ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႕ နယ္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ဆီပူမွာ ကၽြတ္ေနေအာင္ေၾကာ္ၿပီး ဆယ္ထားတယ္။ ဆီးနည္းနည္းမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴပါးပါးလွီး၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာ ထည္႔ေၾကာ္တယ္။ ၾကက္သြန္ကၽြတ္လာရင္ ငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ ငရုတ္သီးလံုးကြဲထည္႔၊ ငါးေၾကာ္ေတြထည္႔ေရာၿပီး မီးပိတ္လိုက္တယ္။ အဲဒါဆို ငါးေၾကာ္ေလးေတြ ရပါၿပီ။


Tuesday, March 6, 2012

" မွ်စ္တာလေပါဟင္းနဲ႔ ငါေလးခ်ဥ္သုပ္ "

4 comments
မွ်စ္တာလေပါဟင္း စားခ်င္ေနတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာၿပီ။ ၀ါးပိုးမွ်စ္ေရာင္းတာ မေတြ႕တာနဲ႔ ၿငိမ္ေနတာ။ တေလာက City Hall ကေန မွ်စ္ခ်ဥ္၀ယ္ခ်က္စားတယ္။ အရင္ဆို ပ်ဥ္းမနားမွ်စ္ခ်ဥ္ထုပ္ေတြနဲ႔ ခ်က္တာ။ အဲဒီေန႔ကေတာ႔ ထိုင္းကမွ်စ္ခ်ဥ္ပဲ ေတြ႕တာနဲ႔ အဲဒါနဲ႔ ၀ယ္ခ်က္တယ္။ ပ်ဥ္းမနားမွ်စ္ခ်ဥ္ေလာက္ မခ်ဥ္ဘူး။ ၿပီးေတာ႔ အလႊာေလးေတြ လႊာထားတာဆိုေတာ႔ တာလေပါခ်က္ရင္ ေကာင္းမွာပဲဆိုၿပီး အၾကံရတယ္။ ဒါနဲ႔ စေနေန႔က City Hall ေရာက္ေတာ႔ အဲဒီထိုင္းမွ်စ္ထုတ္ေလးေတြ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ရန္ကုန္မွာဆိုရင္ေတာ႔ ၀ါးပိုးမွ်စ္အတံုးၾကီးေတြ ၀ယ္ၿပီး ကိုယ္႔ဘာသာ လႊာခ်က္တယ္။ ဒီမွ်စ္လည္း ၀ါးပိုးမွ်စ္ပဲ။ ဒါေပမယ္႔ အခ်ဥ္ ထည္႔ထားေတာ႔ နည္းနည္းေတာ႔ ခ်ဥ္ေနတယ္။

အရင္ဆံုး မွ်စ္ကို ျပဳတ္ပါတယ္။ မွ်စ္က သိပ္မခ်ဥ္ဘူးဆိုေပမယ္႔ အခ်ဥ္ လံုး၀ ေပ်ာက္သြားေအာင္ ေရနဲ႔စိမ္ၿပီးေဆးလိုက္တယ္။ ၿပီးမွ အိုးတစ္လံုးမွာ ထည္႔ျပဳတ္တယ္။ မွ်စ္ျပဳတ္ထားတုန္းမွာ ဒညင္း၀က္ကို အခြံခြာၿပီးၿပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားတယ္။ ရံုးပတီသီးကို တစ္ေစာင္းေလးေတြ ျဖတ္တယ္။ ပင္စိမ္းကို အရြက္ႏႊင္ၿပီး ေရေဆးထားတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆး ထက္ျခမ္းျခမ္းထားတယ္။ ေရက်ိဳငါးပိကို ေရေအးေလးနဲ႔ ေဖ်ာ္ထားတယ္။ ဆန္လက္တစ္ဆုပ္ေလာက္ကို ဒယ္အိုးမွာ ထည္႔ေလွာ္ၿပီး ငရုတ္ဆံုနဲ႔ ေထာင္းထားတယ္။ 

မွ်စ္ႏူးလာရင္ ေရဆူကို ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ ဟင္းရည္အေနအထား ထည္႔တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ေလွာ္ထားတဲ႔ ဆန္မႈန္႔ေတြ ထည္႔ၿပီး ေမႊေပးတယ္။ ဆန္မႈန္႔ေပ်ာ္ၿပီး ဆူပြက္ရင္ ေဖ်ာ္ထားတဲ႔ ေရက်ိဳငါးပိရည္ကို ထည္႔ပါတယ္။ ဟင္းရည္က်ေအာင္ အဖုံုးဖြင့္ၿပီး ဆက္တည္ေပးထားတယ္။ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔တယ္။ အရင္ေတာ႔ ပုဇြန္ခပ္ေသးေသးေတြေခ်ၿပီး  ထည္႔ခပ္ခ်က္တယ္။ ဟင္းရည္ခ်ိဳေအာင္လို႔။ ဒီတစ္ခါေတာ႔ ပုဇြန္၀ယ္ထားတာ မရွိတာနဲ႔ မထည္႔ေတာ႔ဘူး။ ဒညင္း၀က္လွီးထားတာေတြ ထည္႔ၿပီး ခဏဆက္တည္ေပးတယ္။ ဟင္းရည္လည္း အေနေတာ္ျဖစ္၊ မွ်စ္နဲ႔ ဒညင္း၀က္ႏူးရင္ ရံုးပတီသီးထည္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္းထည္႔ေမႊပါတယ္။ ၿပီးတာနဲ႔ ပင္စိမ္းအုပ္ၿပီး မီးပိတ္လိုက္တယ္။ ဒါဆို မွ်စ္တာလေပါဟင္း ပူပူစပ္စပ္ ေမႊးေမႊးေလး ရပါၿပီ။

မွ်စ္တာလေပါနဲ႔ စားဖို႔ ငါးေလးခ်ဥ္သုပ္ သုပ္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ ပါးပါးလွီး၊ နံနံပင္၊ ပင္စိမ္း၊ ငရုတ္သီးစိမ္း နဲ႔ ငါးေလးခ်ဥ္ကို အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္နည္းနည္းနဲ႔ ဆီထည္႔ၿပီး ေရာနယ္သုပ္လိုက္တယ္။ ကဲ- ပူပူစပ္စပ္ မွ်စ္တာလေပါနဲ႔ ငါးေလးခ်ဥ္သုပ္ေလး စားၾကရေအာင္ေနာ္။





Friday, March 2, 2012

" ငါးရံ႕ေခါင္းဒန္႔သလြန္သီးခ်ဥ္ရည္၊ ၾကက္သားအာလူးနဲ႔ ငါးပိတို႔စရာ "

4 comments
ဟိုတေလာက ခ်က္စားျဖစ္တာေလးပါ။ ငါးရံ႕ေတြ၀ယ္ခ်က္စားၿပီး ေခါင္းေတြက်န္ေနတာနဲ႔ ငါးရံ႕ေခါင္းကို ဒန္႔သလြန္သီးနဲ႔ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္တယ္။ ငါးရံ႕ေခါင္းကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ နယ္ထားတယ္။ ဒန္႔သလြန္သီးကို ျခစ္ၿပီး အပိုင္းေလးေတြ ျဖတ္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီေထာင္းၿပီး အေရာင္တင္မႈန္႔ထည္႔ ဆီသတ္တယ္။ ဆီသတ္ေမႊးလာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လွီးထားတာ ထည္႔ဆီသတ္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလိပ္သြားရင္ ငါးေခါင္းထည္႔လံုးတယ္။ ေနာက္ေတာ႔ ဒန္႔သလြန္သီးေတြပါ ထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္ၿပီး ေမႊးသည္အထိလံုးတည္တယ္။ ဟင္းေမႊးလာရင္ ေရေႏြးထည္႔တည္တယ္။ ဒန္႔သလြန္သီးေရာ ငါးေခါင္းေတြပါရရင္ မက်ည္းရည္ေဖ်ာ္ထည္႔ၿပီး အေပါ႔အငံျမည္းၿပီးရင္ ရပါၿပီ။ နံနံပင္ေလးကို ေတာ႔ စားခါနီးမွ အုပ္ၿပီးစားတယ္။

အဲဒီေန႔က ၾကက္သားအာလူးဟင္းလည္း ခ်က္တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္းနဲ႔ အေရာင္တင္မႈန္႔ေရာ ဆီသတ္တယ္။ ဆီသတ္ရရင္ ဆားဆႏြင္းနယ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ထည္႔ၿပီး လံုးတယ္။ ၾကက္သားက ထြက္တဲ႔ ေရခန္းရင္ ေရဆူထည္႔ၿပီး ၾကက္သားႏူးသည္အထိ တည္တယ္။ အားလူးကို အခြံခြာ၊ ေလးစိတ္စိတ္ၿပီး ဆားရည္နဲ႔ စိမ္ထားတယ္။ ၾကက္သားႏူးခါနီးရင္ အာလူးေရာထည္႔ခ်က္ၿပီး အေပါ႔အငံျမည္း၊ အရသာအေနေတာ္ျဖစ္ၿပီး ၾကက္သားေရာ အာလူးပါႏူးရင္ ရပါၿပီ။ 

ငါးပိရည္ေလးေဖ်ာ္၊ ဒညင္း၀က္ေၾကာ္ေလးနဲ႔ စားၾကတယ္။




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...