လြန္ခဲ႔တဲ႔ တစ္ပတ္က SHENG SIONG မွာ ေစ်း၀ယ္ရင္း ငါးသေလာက္ေတြ႕တာနဲ႔ တစ္ေကာင္၀ယ္လာခဲ႔တယ္။ ကၽြန္မက ငါးသေလာက္ဆို အရိုးႏူးေအာင္ ေပါင္းစားတာထက္၊ ရိုးရိုးဆီျပန္ေလးကို မက်ည္းရည္ေလးနဲ႔ ခ်က္တာကုိ ႀကိဳက္တယ္။ စာေရးဆရာက ငါးစားရမွာေၾကာက္သူဆိုေတာ႔ ေပါင္းတာေလးမွ စားခ်င္တယ္။ အရိုးျပႆနာေပါ႔။ ဒီေတာ႔ ႏွစ္ဦးႏွစ္ဖက္ အဆင္ေျပေအာင္ ၾကားခ်လိုက္တယ္။ ေပါင္းမယ္ ဒါေပမယ္႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး မက်ည္းရည္နဲ႔ ခ်က္ၿပီး ေပါင္းမယ္ေပါ႔။
ငါးသေလာက္ကို အရြယ္ေတာ္ တံုးၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ဗနီကာ စတာေတြနဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း စတာေတြေထာင္းတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ကို ေရေဆးၿပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားတယ္။ မက်ည္းသီးကို ေရေႏြးေဖ်ာၿပီး မက်ည္းရည္ လုပ္ထားတယ္။ ေစာေစာက ႏွပ္ထားတဲ႔ ငါးကို အိုးမွာထည္႔၊ ေရျမဳပ္ေအာင္ ထည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ ေရခန္းရင္ ေရေႏြးကုိ လိုအပ္သလို ထပ္ထပ္ ျဖည္႔ထည္႔ၿပီး အရိုးႏူးေလာက္တဲ႔ အထိ တည္ပါတယ္။ ၾကာၾကာေတာ႔ တည္ရပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာနဲ႔ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ထည္႔ ဆီသတ္တယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ထည္႔သတ္တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြ အခြံလိပ္သြားရင္ ငါးျပဳတ္ထားတဲ႔ အိုးထဲကို ေလာင္းထည္႔ေရာပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔၊ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ဆက္တည္တယ္။ ငါးအရိုးေရာႏူးေလာက္ရင္ မက်ည္းရည္ထည္႔ၿပီး ခဏေနလို႔ ဆီျပန္ရင္ ရပါၿပီ။
အအီေျပ သရက္သီးေလး သုပ္စားတယ္။ သရက္သီးကို အခြံခြာ၊ ေရေဆးၿပီး ဂ်စ္နဲ႔ ျခစ္တယ္။ ၿပီးေတာ႔ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။ သရက္သီးထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ (ကၽြန္မက ဆီခ်က္ေတြ ခ်က္ထားေလ႔ ရွိတာမို႔ ႏွစ္မ်ိဳးလံုးရွိလို႔ ႏွစ္မ်ိဳးစလံုး ထည္႔ပါတယ္)၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါလွီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ပဲမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ စတာေတြ ထည္႔ၿပီး ေရာနယ္သုပ္ပါတယ္။ ဒါဆို အအီေျပ သရက္သီးသုပ္ ရပါၿပီ။