Sunday, January 30, 2011

"ငါးသလဲထိုးေၾကာ္နဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းဟင္းခါးပူပူေလး"

3 comments
လြန္ခဲ႔တဲ႔အပတ္က ခ်က္စားၿပီး တစ္၀က္က်န္တဲ႔ ငါးသလဲထိုးကို ခ်က္မစားခ်င္ေတာ႔တာနဲ႔ ေၾကာ္စားျဖစ္ ပါတယ္။ ကၽြန္မက ငါးသလဲထိုးကို ခ်က္စားတာထက္ ေၾကာ္စားတာကို ပိုၾကိဳက္တယ္။ ဒါေပမဲ႔ ဟင္းေတာ႔ သိပ္မျဖစ္ခ်င္ဘူး။ ကၽြန္မက ေၾကာ္ၿပီးရင္ ဒီအတုိင္း ထိုင္စားခ်င္တာ။ ရန္ကုန္မွာတုန္းကဆို ငါးသလဲထိုး ေၾကာ္တဲ႔ေန႔ဆို မီးဖုိထဲ၀င္သြားလိုက္ ငါးသလဲထိုးေၾကာ္ေလး ေကာက္ျမည္းၿပီး အိမ္ေရွ႕ ထြက္သြားလိုက္၊ ခဏေန မီးဖိုထဲ ျပန္၀င္လာလိုက္၊ ငါးသလဲထိုးေလး ျပန္ႏိႈက္စားလိုက္နဲ႔မို႔ အဘြားက ထမင္းမစားမခ်င္း ငါးသလဲထိုးေၾကာ္ ပန္းကန္ကို ကၽြန္မရွာမေတြ႕ေအာင္ ဖြက္ထားရတတ္ တယ္။ ကၽြန္မကလည္း ျမည္းတာက နည္းနည္း မဟုတ္ဘူးေလ။ မီးဖိုထဲ တစ္ခါ၀င္သြားရင္ လက္နဲ႔တစ္ဆုပ္ ႏိႈက္ၿပီး ယူသြားတာကိုး။ အခုေတာ႔ ကိုယ္႔ဘာသာကိုယ္ စီမံခ်က္ျပဳတ္ေနရေတာ႔ သိပ္ႏိႈက္မစားရဲဘူး။ ထမင္း၀ိုင္းေရာက္မွ စားစရာ မရွိရင္ ကိုယ္ပဲ ဒုကၡေရာက္မွာေလ။ ဒါေတာင္ ေၾကာ္ေနရင္း ပါးစပ္ထဲ ၀င္သြားတဲ႔ ငါးေလးေတြက မနည္းဘူး။

ငါးေၾကာ္ကေတာ႔ လြယ္ပါတယ္။ ငါးသလဲထိုးကို ဆားနဲ႔ စင္စင္တိုက္ေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ဆႏြင္းေလးနဲ႔ နယ္ထားတယ္။ မီးဖိုေပၚဒယ္အိုးတင္၊ ဆီမ်ားမ်ားထည္႔ ဆီပူလာရင္ ငါးေလးေတြ ထည္႔ေၾကာ္ ပါတယ္။ ငါးေလးေတြ ကၽြတ္လာမွ ဆယ္ၿပီး ဇကာနဲ႔ ခဏစစ္ပါတယ္။ ငါးေၾကာ္ေလး ေအးသြားရင္ ေပ်ာ႔မသြားေအာင္ ေလလံုဘူးေလးနဲ႔ ထည္႔ထားပါတယ္။

ငါးသလဲထိုးေၾကာ္နဲ႔ စားဖို႔ အရည္ေသာက္ကိုေတာ႔ ခပ္လြယ္လြယ္ ငရုတ္ေကာင္း ဟင္းခါးေလး ခ်က္လုိက္ တယ္။ အိုးတစ္လံုးမွာ ေရထည္႔ၿပီး တည္ပါတယ္။ ေရဆူရင္ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔နဲ႔ ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ ထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ ထည္႔ၿပီး ဟင္းရည္က်ၿပီး အရသာ အေနေတာ္ ျဖစ္ေအာင္ တည္ပါ တယ္။ ဟင္းရည္ အေနေတာ္ျဖစ္မွ ငရုတ္ေကာင္းေစ႔နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေလးငါးမႊာ ေရာၿပီး ေထာင္းထားတာကို ဟင္းရည္အိုးထဲ ခပ္လိုက္ပါတယ္။ ဟင္းရည္ ျပန္ဆူၿပီး ငရုတ္ေကာင္း နံ႔ေလး ေမႊးသြားရင္ေတာ႔ ငရုတ္ေကာင္းဟင္းခါး ပူပူေလး ရပါၿပီ။

ငါးသလဲထိုးေၾကာ္ ကၽြတ္ကၽြတ္ေလး




ငရုတ္ေကာင္းဟင္းခါးပူပူေလးေနာ္

Saturday, January 29, 2011

"ငါးျမင္းဆီျပန္ဟင္းနဲ႔ ကိုက္လံေၾကာ္"

3 comments
ငါးျမင္းဆီျပန္ဟင္း စားခ်င္ေနတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါၿပီ။ အိမ္နားက ျမန္မာဆိုင္မွာ ရွာတုန္းကလည္း မရွိလို႔ ငါးဖယ္ပဲ ၀ယ္ခ်က္စားလိုက္ရတယ္။ တစ္ေန႔က City Hall ေရာက္ေတာ႔ ငါးျမင္းရွာ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ဒီေတာ႔ သိပ္စားခ်င္ေနတဲ႔ ငါးျမင္ဆီျပန္ေလး ခ်က္စားျဖစ္တာေပါ႔။ ကၽြန္မရဲ႕ စားခ်င္တဲ႔ ဆႏၵေလးကို ကို္ယ္႔ဘာသာ ျဖည္႔ဆည္းတာေလ။

ငါးျမင္းကို ေရေဆးၿပီး ဆား၊အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ နယ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီး ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔နဲ႔ ဆီသတ္ပါတယ္။ ဆီျပန္လာရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လွီးထားတာ ထည္႔လံုး တယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလး လိပ္လာေတာ႔မွ ငါးထည္႔လံုးပါတယ္။ ငါးကထြက္တဲ႔ေရ ကုန္ၿပီး ဆီျပန္ရင္ ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ငါးအသားေတြ က်က္ေအာင္ တည္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံ ျပင္ပါတယ္။ အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္ၿပီး ဆီလည္းျပန္ရင္ နံနံပင္ ေရေဆး၊ လွီးျဖတ္ထားတာေလးကို ဟင္းအိုးထဲ ထည္႔အုပ္ၿပီး ခ်လိုက္ပါတယ္။

ငါးျမင္းဆီျပန္နဲ႔ တြဲစားဖို႔ ကိုက္လံေၾကာ္ပါတယ္။ ကိုက္လံကို လွီးျဖတ္ၿပီး ေရေဆး၊ ဇကာနဲ႔ စစ္ထား ပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ထားတာထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေမႊးလာရင္ ေရစစ္ထားတဲ႔ ကိုက္လံ ထည္႔ပါတယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ခရုဆီ ထည္႔ေၾကာ္ ပါတယ္။ အရသာ အေနေတာ္ဆို အရြက္ခပ္စိမ္းစိမ္းမွာပဲ ခ်ပါတယ္။ ကၽြန္မက အသီးအရြက္ေၾကာ္ကို အရမ္းႏြမ္းသြားရင္ မႀကိဳက္ပါဘူး။ ခပ္စိမ္းစ္ိမ္းေလး ေၾကာ္စားရတာပဲ ႀကိဳက္တယ္။

ငါးျမင္းဆီျပန္ဟင္း




ကိုက္လံေၾကာ္ စိမ္းစိမ္းေလး




Friday, January 28, 2011

"သရက္သီးသုပ္"

5 comments
တစ္ေန႔က Wet Market သြားေတာ႔ သရက္သီးအစိမ္းေတြ ေတြ႕တာနဲ႔ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ ကၽြန္မက သရက္သီးအစိမ္းကို အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားတာကို ငံျပာရည္နဲ႔ငရုတ္သီး ေဖ်ာ္ထားတာေလးနဲ႔ တို႔ၿပီး စားရတာဆို ႀကိဳက္မွႀကိဳက္။ ၿပီးေတာ႔ သုပ္စားတာလည္း ႀကိဳက္တယ္။ ထမင္းနဲ႔ စားဖုိ႔ေတာ႔ သုပ္စား ျဖစ္တယ္။

သရက္သီးကို သေဘၤာျခစ္နဲ႔ ျခစ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးၿပီး ေရေဆးထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါတယ္။ သရက္သီး ျခစ္ထားတဲ႔ အထဲကို ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး၊ ပဲမႈန္႔၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ စတာေတြ ထည္႔ၿပီး ႏွံ႔ေအာင္ ေရာနယ္ၿပီး သုပ္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံ ျပင္ပါတယ္။ ကၽြန္မကေတာ႔ စပ္စပ္ကေလး သုပ္စားတယ္။ သရက္သီးကလည္း ဘာသရက္လည္းေတာ႔ မသိဘူး။ သိပ္မခ်ဥ္ဘူးရွင့္။ စားလို႔ ေကာင္းတယ္။

သရက္သီးသုပ္ေလး အားေပးသြားၾကပါဦးေနာ္





Thursday, January 27, 2011

"ထမင္းသုပ္"

6 comments
လြန္ခဲ႔တဲ႔ သံုးေလးရက္က တစ္ညေနမွာပါ။ အျပင္က ျပန္လာၿပီး ဘာဟင္းမွလည္း မခ်က္ခ်င္ ေတာ႔တာနဲ႔ စာေရးဆရာနဲ႔ ဘာစားၾကမလဲဆိုတာ တိုင္ပင္လိုက္ေတာ႔ ထမင္းသုပ္စားရေအာင္တဲ႔။ ကၽြန္မက တကယ္ေတာ႔ ထမင္းသုပ္ မႀကိဳက္ပါဘူး။ ငယ္ငယ္ကတည္းက အိမ္မွာ သုပ္စားၾကရင္ ဘယ္ေတာ႔မွ မစားဘူး။ ငါးထမင္းေတာ႔ စားပါတယ္။ ရိုးရိုး ထမင္းသုပ္ကို မႀကိဳက္တာပါ။ အခုေတာ႔ စာေရးဆရာက စားခ်င္တယ္ေျပာၿပီး ကၽြန္မကလည္း ဘာမွမခ်က္ခ်င္တာနဲ႔ ထမင္းသုပ္ သုပ္ေပးမယ္လို႔ ေျပာလုိက္ပါတယ္။ ကၽြန္မအတြက္ ဘာစားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားေတာ႔ ၀က္အူေခ်ာင္းရွိတာနဲ႔ ေၾကာ္စားမယ္ေပါ႔။ တကယ္တမ္း စားမယ္ဆိုေတာ႔ ထမင္းျဖဴနဲ႔ ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္နဲ႔ခ်ည္း မစားခ်င္ေတာ႔တာနဲ႔ တစ္ခါမွ မစားတဲ႔ ထမင္းသုပ္ကိုပဲ ကၽြန္မအတြက္ပါ ပိုသုပ္ၿပီး ၀က္အူေခ်ာင္း ေၾကာ္နဲ႔ တြဲစားလိုက္ပါတယ္။

ထမင္းသုပ္ သုပ္တာကေတာ႔ လြယ္ပါတယ္။ ပထမဆံုး ထမင္းသုပ္ဖို႔ ငရုတ္သီး ဆီခ်က္ လုပ္ပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဒယ္အိုးတင္ ဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ ဒယ္အိုးကို မီးဖိုေပၚကခ် ခဏေနရင္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ ထည္႔ေမႊၿပီး ပန္းကန္တစ္လံုးမွာ ထည္႔ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီးၿပီး ဆီခ်က္ ခ်က္ထား ပါတယ္။ ထမင္းျဖဴ၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ပဲမႈန္႔၊ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီးဆီခ်က္၊ မန္က်ည္းရည္ စတာေတြကို ဇလံု တစ္လံုးမွာ ႏွံ႔ေအာင္ ေသခ်ာ ေရာနယ္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံကို အေနေတာ္ ျပင္ပါတယ္။ ၿပီးရင္ ပန္းကန္လံုး အေသးေလးထဲ ထမင္းသုပ္ကို ထည္႔သိပ္ၿပီး စားမယ္႔ ပန္းကန္ထဲကို ပံုစံခြက္ေလးအတိုင္း ရေအာင္ ေမွာက္ထည္႔လိုက္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ထမင္းသုပ္အေပၚမွာ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ဖတ္ေလးေတြ တင္လိုက္ပါတယ္။ ေဘးမွာ ေျမပဲေလွာ္ေလး ပံုပါတယ္။ ထမင္းသုပ္နဲ႔ ကပ္စားရေအာင္ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးေတြ အခြံ ႏႊာၿပီး ထည္႔ပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ေတာ႔ ထမင္းသုပ္ေလး ရပါၿပီ။ ကၽြန္မတို႔ ႏွစ္ေယာက္ကေတာ႔ ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္ ရွိေနတာနဲ႔ ေဘးမွာ ထည္႔ၿပီး တြဲစား ျဖစ္ပါတယ္။ စာေရးဆရာကေတာ႔ ေျပာပါတယ္။ ထမင္းသုပ္ထဲကို အာလူးျပဳတ္ေလးပါ ထည္႔သုပ္ရင္ ပိုေကာင္းပါတယ္တဲ႔ေလ။

စာေရးဆရာရဲ႕ ထမင္းသုပ္ပန္းကန္


၀က္အူေခ်ာင္း မႀကိဳက္တဲ႔ စာေရးဆရာကို စားၾကည္႔ပါဆိုၿပီး ထည္႔ေပးထားတာ :-P 


 ဒါက ကၽြန္မ ပထမဦးဆံုးစားတဲ႔ ထမင္းသုပ္၊ ေျမပဲေလွာ္ေတာ႔ မႀကိဳက္လို႔ မထည္႔ဘူး


မႀကိဳက္ေပမယ္႔ စားၾကည္ေတာ႔လည္း စားလို႔ျဖစ္ပါတယ္


Tuesday, January 25, 2011

"ေခါက္ဆြဲေၾကာ္"

4 comments
စာေရးဆရာက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ စားခ်င္တယ္ေျပာတာနဲ႔ စေနေန႔ ညေနက ေၾကာ္စားျဖစ္တယ္။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္နဲ႔ ေၾကာ္မလို႔ဟာ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ သြား၀ယ္ေတာ႔ ေခါက္ဆြဲအျပားေတြပဲ မ်ားတယ္။ ေခါက္ဆြဲအလံုး အေျခာက္ကလည္း အလံုးေသးေသးေလးေတြပဲ ေတြ႕တယ္။ အဲဒါနဲ႔ ေခါက္ဆြဲအစိုပဲ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။ စာေရးဆရာက ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ဆုိ ေခါက္ဆြဲအလံုးနဲ႔မွ ပိုစားေကာင္းတယ္တဲ႔။

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္က အီတတ္လို႔ ၾကက္သားနဲ႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္သားကို အသားခ်ည္းသက္သက္ လွီးၿပီး အတံုးေသးေသးေလးေတြ လွီးပါတယ္။ အရိုးကို ဂ်င္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ထားတာေတြနဲ႔ ေရထည္႔ၿပီး ျပဳတ္ပါတယ္။ ၾကက္အျမစ္ကို ခပ္ေသးေသးလွီးပါတယ္။ ၾကက္ျမစ္နဲ႔ အသားေတြကို ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ပါတယ္။ ၾကက္ျမစ္ေတြကို အိုးတစ္လံုးမွာ ေရထည့္ၿပီး ျပဳတ္ပါတယ္။ ၾကက္ျမစ္ ႏူးခါနီးမွ ၾကက္သားပါ ေရာထည့္ ျပဳတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ အေအးခံထားပါတယ္။ ၾကက္သားနဲ႔ ၾကက္ျမစ္ေတြ ေအးရင္ ေကာ္မႈန္႔ နည္းနည္းနဲ႔ နယ္ထားပါတယ္။ ေဂၚဖီနဲ႔ မုန္လာဥနီကုိ ေရေဆးၿပီး လွီးျဖတ္ ထားပါတယ္။ ၾကက္ဥႏွစ္လံုးကို နာနာ ေခါက္ထားပါတယ္။

မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္၊ ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါတယ္။ ၿပီးေတာ႔ ေကာ္မႈန္႔နယ္ထားတဲ႔ ၾကက္သားနဲ႔ ၾကက္ျမစ္ေတြ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ေဂၚဖီနဲ႔ မုန္လာဥနီကိုလည္း ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ အရြက္ေတြ ႏြမ္းလာရင္ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔နဲ႔ ခရုဆီ ထည္႔၊ ၾကက္ဥေခါက္ထားတာ ထည္႔ၿပီး ေမႊပါတယ္။ (တခ်ိဳ႕က ၾကက္ဥကို သီးသန္႔ေၾကာ္ၿပီး ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ရမွ ခပ္ပါးပါးေလးေတြ ညွပ္ထည္႔ ပါတယ္။ ကၽြန္မက ေတာ႔ ၾကက္ဥ ေၾကာ္ၿပီးသား ညွပ္ထည္႔တာ မႀကိဳက္လို႔ပါေနာ္) တစ္ဆက္တည္း ေခါက္ဆြဲဖတ္ေတြပါ ထည္႔ ေၾကာ္ပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲႏူးေအာင္ ေရနည္းနည္း ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ အေပါ႔အငံ ျမည္းပါတယ္။ ေခါက္ဆြဲ နူးၿပီး အရသာလည္း အေနေတာ္ဆိုရင္ တရုတ္နံနံပင္ ေရေဆး၊ ညွပ္ထားတာေလး ထည္႔ၿပီး ေမႊလိုက္ရင္ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ပူပူေလး ရပါၿပီေနာ္။

အရည္ေသာက္အေနနဲ႔ ၾကက္ရိုးျပဳတ္ေလးကို အေပါ႔အငံျပင္ၿပီး တရုတ္နံနံပင္ ခပ္ၿပီးေသာက္ပါတယ္။

အခ်ဥ္အတြက္ကေတာ႔ ၾကက္သြန္နီ ပါးပါးလွီး ေရေဆးထားတာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီးထား တာကိုေရာ၊ နံနံပင္ ေရေဆးၿပီး ညွပ္ထည္႔၊ သံပုရာရည္ထည္႔ၿပီး သုပ္လိုက္ပါတယ္။

ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ပူပူေႏြးေႏြးေလးပါရွင္




ၾကက္ရိုးျပဳတ္ဟင္းရည္ေလး


အအီေျပ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္သုပ္ေလးပါ


"၀က္သားတုတ္ထိုး လုပ္စားခ်င္သူမ်ားအတြက္ ေနာက္ဆက္တြဲ"

0 comments
ကၽြန္မရဲ႕ ၀က္သားတုတ္ထိုး ပို႔စ္ေလးရဲ႕ ကြန္မန္႔မွာ လာေမးထားတဲ႔ သူေတြေရာ၊  တျခား မသိေသးတဲ႔ သူေတြပါ သိေအာင္ေရာ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေလးေတြ အေၾကာင္းကို ပံုေလးေတြနဲ႔ ျပန္လည္ ေဖာ္ျပ ေပးလိုက္ ပါတယ္ေနာ္။

သစ္ဂ်ပိုးေခါက္ 

ကရေ၀းရြက္

နာနတ္ပြင့္


ေဟာဒီလို ဗူးေလးေတြနဲ႔ SHENG SIONG တို႕၊ NTUC Fair Price တို႔မွာ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။ ကုလား ဆိုင္ေတြမွာေတာ႔ ပလပ္စတစ္ အိတ္ေလးေတြနဲ႔ ေရာင္းပါတယ္။


ခရုဆီ
ဗနီကာ


ခရုဆီနဲ႔ ဗနီကာကိုလည္း SHENG SIONG တို႔၊ NTUC Fair Price တို႔မွာ ၀ယ္လို႔ရပါတယ္။

ဒါကေတာ႔ တရုတ္မဆလာပါ။ ျမန္မာဆိုင္ေတြမွာရွိပါတယ္။ City Hall မွာ ေသခ်ာေပါက္ရႏိုင္ပါတယ္။


Sunday, January 23, 2011

"ၾကက္သားအာလူး ဆီလည္ေရလည္ခ်က္"

6 comments
ၿပီးခဲ႔တဲ႔ အပတ္က ၾကက္သားနဲ႔ အာလူးဟင္း ခ်က္စားျဖစ္တယ္။ ၾကက္သားကို ဆီျပန္မစားခ်င္တာနဲ႔ အာလူးနဲ႔ ဆီလည္ ေရလည္ေလး ခ်က္တာပါ။ ၾကက္သားကို ေရေဆးၿပီး ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ ခ်င္း ညက္ညက္ေထာင္း ထားတာနဲ႔ ေရာနယ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ ေထာင္းပါတယ္။ အာလူးကို အခြံခြာ၊ ေလးစိတ္ စိတ္ၿပီး ဆားရည္ စိမ္ထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚ ဆီအိုးတင္၊ ဆီပူရင္ နႏြင္းေလး နည္းနည္း ထည္႔သတ္ၿပီး ၾကက္သြန္ ေထာင္းထားတာေတြ ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ က်က္ရင္ ၾကက္သားႏွပ္ထား တာေတြ ထည္႔ၿပီး ၾကက္သားထဲက ထြက္တဲ႔ ေရနဲ႔ပဲလံုးပါတယ္။ ငံျပာရည္ အနည္းငယ္ ထည္႔လံုးပါတယ္။ ဆီျပန္ခါနီးရင္ အာလူးေတြ ထည္႔လံုးပါတယ္။ ဆီျပန္ရင္ ေရေႏြးျဖည္႔ထည္႔ၿပီး အသားေရာ၊ အာလူးပါ ႏူးသည္အထိ တည္ပါတယ္။ အသားႏူးရင္ အေပါ႔အငံ ျပင္ၿပီး ဆီျပန္တဲ႔အထိ မထားဘဲ ေရနည္းနည္း က်န္က်န္ေလးမွာ ခ်ပါတယ္။ အရည္ေလးနဲ႔ စားခ်င္ လို႔ပါ။

ၾကက္သားအာလူးခ်က္ေလးပါ


ၾကက္ေပါင္ကို ထပ္ၿပီးမတံုးေတာ႔ဘဲ ဒီအတိုင္းထည္႔ ခ်က္လိုက္တာ။ အားရပါးရေပါ႔ေနာ္။


ပန္းကန္ေတာင္ ျပည္႔လွ်ံေနတယ္ :-) ။ အားေပးသြားၾကပါဦး။


Friday, January 21, 2011

"ငါးသလဲထိုးဆီျပန္ဟင္း၊ ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ေၾကာ္"

6 comments
စာေရးဆရာေပါ႔၊ အခုတေလာ ငါးသလဲထိုးဟင္း စားခ်င္တယ္ေျပာ ေျပာေနတယ္။ ဒီေတာ႔ ကၽြန္မလည္း အျပင္ထြက္ျဖစ္တဲ႔ေန႔ City Hall ၀င္ၿပီး ေစ်း၀ယ္လိုက္တယ္။ သူစားခ်င္တဲ႔ ငါးသလဲထိုးေရာ၊ သူအလြန္ ႀကိဳက္တဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ ေၾကာ္ဖုိ႔ေရာ လိုတာေတြ ၀ယ္ခဲ႔တယ္။

ငါးသလဲထိုးကို ဆားေရနဲ႔ စင္စင္ေဆးၿပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ိဳမႈန္႔ နယ္ႏွပ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ ခ်င္း ေထာင္းပါတယ္။ ဆီအိုးတည္၊ ဆီပူရင္ နႏြင္းေလးနည္းနည္း ထည္႔သတ္ၿပီး ၾကက္သြန္ ေထာင္းထားတာနဲ႔ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ေလး ထည္႔ဆီသတ္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္က်က္ၿပီး ေမႊးလာရင္ ငါးသလဲထိုးေတြထည္႔၊ ငံျပာရည္နဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ လိုသလိုထည္႔ လံုးပါတယ္။ ငါးေတြ ေၾကမွာစိုးလို႔ အသာအယာေလး ေမႊလံုးေပးပါတယ္။ ငါးက ထြက္တဲ႔ ေရကုန္ၿပီး ဆီျပန္မွာ ေရေႏြးအနည္းငယ္ ထည္႔ၿပီး ဆီျပန္ေအာင္ ျပန္တည္ပါတယ္။ ဆီျပန္ရင္ နံနံပင္ ေရေဆးထားတာေလး အုပ္လိုက္ပါတယ္။ အဲဒီေတာ႔ ငါးသလဲထိုး ဆီျပန္ဟင္းေလး ရၿပီေပါ႔ရွင္။

ၿပီးေတာ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ဖို႔ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြကို ဆားေရနဲ႔ေဆးၿပီး ဇကာနဲ႔ ေရစစ္ထားပါတယ္။ မွ်စ္ကို ေရေဆးၿပီး အိုးတစ္လံုးမွာ ထည္႔ျပဳတ္ ပါတယ္။ အတန္ၾကာ ျပဳတ္ၿပီးရင္ ေရစစ္ထားပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ေထာင္း ထားပါတယ္။ မီးဖိုေပၚဆီအိုးတင္၊ ဆီပူရင္ ဆႏြင္းနည္းနည္း သတ္ၿပီး ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာ ထည္႔ ဆီသတ္ ပါတယ္။ ငရုတ္သီး အစိမ္းမႈန္႔ ထည္႔ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ က်က္ရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း ထားတာ ထည္႔ပါတယ္။ တစ္ဆက္တည္းမွာပဲ ငါးပိစိမ္းစား အနည္းငယ္ကို ေရေႏြးနဲ႔ ေဖ်ာ္ထည္႔ပါတယ္။ ငံျပာရည္၊ အခ်ိဳမႈန္႔ ထည္႔ပါတယ္။ ၿပီးမွ မွ်စ္ျပဳတ္ ထားတာေတြ ထည္႔ေမႊပါတယ္။ ခဏေမႊၿပီးရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ေတြပါ ထည္႔ေၾကာ္ပါတယ္။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ ႏြမ္းၿပီး ဆီျပန္လာရင္ အေပါ႔အငံျမည္းၿပီး လိုတာျပင္ပါတယ္။ အရသာ အေနေတာ္ဆိုရင္ ငါးရုတ္သီးစိမ္း ေလးငါးေတာင့္ကို အညွာေခၽြ၊ ေရေဆးၿပီး တစ္ေစာင္းေလးေတြ ညွပ္ထည္႔ ခဏေမႊၿပီးရင္ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္ေလးရပါၿပီ။ ဆီလည္းျပန္ ေရလည္း ေျခာက္ေျခာက္ေလး ေၾကာ္ရင္ေတာ႔ ၾကာရွည္ အထားခံတာေပါ႔ရွင္။ ကၽြန္မကေတာ႔ ေျခာက္တဲ႔အထိ မေၾကာ္ဘဲ ဆီခပ္ျပန္ျပန္ စိုစိုေလး ခ်ပါတယ္။ စာေရးဆရာက ေျခာက္ေျခာက္ေၾကာ္တာ မႀကိဳက္ဘူးတဲ႔။ ခုလိုေၾကာ္တာလည္း ေရခဲေသတၱာထဲ ထည္႔ စားရင္ တစ္ပတ္ေလာက္ေတာ႔ ထားစားလို႔ ရပါတယ္။ 

ငါးသလဲထိုးဆီျပန္ဟင္း




ခ်ဥ္ေပါင္နဲ႔မွ်စ္ေၾကာ္




Wednesday, January 19, 2011

"၀က္သားဟင္း၊ မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ေၾကာ္"

2 comments
မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ စားခ်င္ေနတာ တစ္ပတ္ေလာက္ ရွိေနပါၿပီ။ City Hall မေရာက္တာနဲ႔ မ၀ယ္ျဖစ္ဘူး။ မေန႔ကေတာ႔ ေက်ာင္းက အစ္မတစ္ေယာက္ ကၽြန္မအိမ္လာခါနီး သူက City Hall ေရာက္ေနၿပီး အဲဒီက လာမွာမို႔ ဘာမွာခ်င္ေသးလဲ လွမ္းေမးတာနဲ႔ အေတာ္ျဖစ္သြားတယ္။ မွ်စ္ႏွစ္ထုပ္နဲ႔ ပဲျပဳတ္ တစ္ထုပ္ မွာလိုက္ ပါတယ္။ အဲဒီေတာ႔ မေန႔ညက ကၽြန္မဆႏၵျပည္႔၀သြားတယ္။ မွ်စ္နဲ႔ ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ စားရလို႔ပါ။

ဒါနဲ႔ပဲ ၀က္သားဟင္းနဲ႔ မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ ခ်က္စားျဖစ္တယ္ ဆိုပါေတာ့။ ၀က္သားကို အေနေတာ္တံုးၿပီး ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ရည္ (ၾကာညိဳ႕)၊ သၾကားတို႔နဲ႔ ေရာနယ္ၿပီး ႏွပ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္း ေထာင္းပါတယ္။ အိုးထဲမွာ ၀က္သားထည္႔၊ ၾကက္သြန္ေထာင္းထားတာေတြ ထည္႔၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔႔၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ရည္၊ တရုတ္မဆာလာ၊ ဆီ၊ အခ်ိဳမႈန္႔ စတာေတြထည္႔ၿပီး သမေအာင္ ခပ္ၾကာၾကာေလး နယ္ပါတယ္။ ၿပီးမွ အဖံုးအုပ္၊ မီးဖိုေပၚ အိုးတင္ၿပီး အသားကထြက္တဲ႔ ေရနဲ႔ပဲ တည္ထားပါတယ္။ ဆီျပန္သံၾကားမွ အဖံုးဖြင့္၊ ေမႊၿပီး ေရေႏြးထည္႔ၿပီး ဆက္တည္ပါတယ္။ အသား မႏူးေသးရင္ ေရေႏြးထပ္ျဖည္႔ ထည္႔ပါတယ္။ ၀က္သားႏူးရင္ မန္က်ည္းရည္ေလး နည္းနည္း ထည္႔ၿပီး ဆီျပန္ရင္ေတာ႔ ၀က္သားဟင္း ခပ္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလး ရပါၿပီ။

မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ကိုေတာ႔ သက္သတ္လြတ္ ေၾကာ္ပါတယ္။ သက္သတ္လြတ္ စားေနလို႔မဟုတ္ပါဘူး။ ၀က္သား ဟင္းႀကီးလည္း ပါေနေတာ႔ သက္သတ္မလြတ္မွန္း သိၾကမွာပါေနာ္။ ကၽြန္မ မွ်စ္ေၾကာ္ကို ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငံျပာရည္ထည္႔တာ မႀကိဳက္လို႔ပါ။ မွ်စ္ေၾကာ္ဖို႔ မွ်စ္ကို ေရေဆး၊ အိုးတစ္လံုးမွာ ထည္႔ျပဳတ္ၿပီး ေရစစ္ထား ပါတယ္။ ဒယ္အိုးထဲမွာဆီထည္႔၊ ဆီပူရင္ ဆႏြင္းအနည္းငယ္ထည္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္ကို ထည္႔ၿပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ ျပဳတ္ထားတဲ႔ မွ်စ္ေတြ ထည္႔ပါတယ္။ ဆားနဲ႔ အခ်ိဳမႈန္႔ အနည္းငယ္ဆီ ထည္႔ပါတယ္။ ေနာက္ဆံုးမွ ပဲျပဳတ္ထည္႔ေမႊၿပီး ခဏေနရင္ မီးဖိုက ခ်ပါတယ္။ မွ်စ္နဲ႔ ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ ပူပူေလးရၿပီေပါ႔။ 

၀က္သားဟင္းေလး
မွ်စ္နဲ႔ပဲျပဳတ္ေၾကာ္ ပူပူေလး




Tuesday, January 18, 2011

"ဟိုဘက္ကမ္းေျခ၊ သည္ဘက္ကမ္းေျခ"

3 comments
ၿပီးခဲ႔တဲ႔ တနဂၤေႏြေန႔က စာေရးဆရာရဲ႕ ေဆြလိုမ်ိဳးလို ခင္မင္ေနတဲ႔ မိသားစုထဲက မိခင္ျဖစ္သူ အန္တီရဲ႕ ေမြးေန႔ ရွိလို႔ ဖိတ္ထားတာေၾကာင့္ သြားျဖစ္တယ္။ အဲဒီ အန္တီရဲ႕ သားေတြက ဒီမွာ အလုပ္လုပ္ေနၾကေတာ႔ အန္တီကလည္း လာလိုက္ေနတာပါ။ ေျမးေတြနဲ႔လည္း အတူေနရတာေပါ႔ေလ။ အန္တီနဲ႔ စာေရးဆရာတို႔က စာေရးဆရာ ငယ္စဥ္ကတည္းက မိသားစုခ်င္း ခင္မင္ရင္းႏွီးခဲ႔တာ ဆိုေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေလး ခင္ပါတယ္။ အန္တီရဲ႕သားေတြနဲ႔ စာေရးဆရာနဲ႔ကလည္း ညီအစ္ကိုေတြလို ျဖစ္ေနတာေပါ႔။ ဒီေတာ႔ အန္တီက သူ႔ရဲ႕ ေမြးေန႔ပြဲေလး က်င္းပေတာ႔ ကၽြန္မတို႔ကို လာခဲ႔ဖို႔ ေသေသ ခ်ာခ်ာ ဖိတ္ပါတယ္။ ရံုးပိတ္ရက္လည္း ျဖစ္ေတာ႔ ကၽြန္မတို႔ ဇနီးေမာင္ႏွံလည္း ေမြးေန႔ပြဲေလးကို သြားျဖစ္တယ္။ ဟိုေရာက္ေတာ႔ အန္တီက ဒန္ေပါက္နဲ႔ ဧည္႔ခံ ပါတယ္။ စားေသာက္ၿပီး စကားေလး ဘာေလး ေျပာၿပီး ႏွစ္ေယာက္သား အိမ္ျပန္ခဲ႔တယ္။

အိမ္ေရာက္ေတာ႔ စာေရးဆရာက တစ္ပတ္စာ ဂ်ာနယ္ေတြ ျပန္ဖတ္တယ္၊ ကၽြန္မကလည္း အိမ္အလုပ္ေလး နည္းနည္းပါးပါး လုပ္စရာရွိတာ လုပ္ၿပီးေတာ႔ ညေနေစာင္းသြားတယ္။ ဒီေတာ႔ ႏွစ္ေယာက္သား အေညာင္း အညာလည္း ေျပ၊ စိတ္လည္း လန္းဆန္း၊ က်န္းမာေရးနဲ႔လည္း ညီညြတ္ေအာင္ လမ္းေလွ်ာက္ ထြက္ခဲ႔ ပါတယ္။ ကၽြန္မတို႔ ေလွ်ာက္ျဖစ္ခဲ႔တာက အိ္မ္နားမွာရွိတဲ႔ West Coast Park ကိုပါ။ စလံုးမွာ ေနတဲ႔သူ ေတာ္ေတာ္ မ်ားမ်ား East Coast ကိုသာ သြားေလ႔ရွိၿပီး West Coast Park ကိုေတာ႔ ေရာက္ဖူးသူ နည္းပါ တယ္။ West Coast က East Coast လို ကမ္းေျခ မဟုတ္ေပမယ္႔ သူလည္း သာသာယာယာ ရွိတဲ႔ ကမ္းနားေလးပါပဲ။ ကၽြန္မတို႔ ရန္ကုန္က ၾကည္႕ျမင္တိုင္ ကမ္းနားလိုေပါ႔။ West Coast မွာလည္း ညေနေစာင္းဆို အနီးအနား ပတ္၀န္းက်င္က လာေရာက္ အပန္းေျဖသူေတြ မ်ားပါတယ္။ ေလညင္းခံသူခံ၊ စြန္လႊတ္သူလႊတ္၊ ေျပးသူေျပး၊ စက္ဘီးစီးသူစီး၊ စကိတ္စီးသူ စီးနဲ႔ စည္ကားပါတယ္။ ကၽြန္မ ဒီကို မေရာက္လာမွီကဆို ရံုးပိတ္ရက္ ေတြမွာ စာေရးဆရာက သူ႔သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ ဒီ West Coast Park ကို သြားၿပီး ဂစ္တာတီး၊ သီခ်င္းဆိုနဲ႔ ည (၁၂) နာရီေလာက္မွ ျပန္ေလ႔ရွိပါတယ္တဲ႔။ 

အဲဒီေန႔ ညေနကလည္း ေတာ္ေတာ္ေလး သာယာပါတယ္။ ေလေကာင္း ေလသန္႔ေလးလည္းရ၊ လမ္းေလးလည္း ေလွ်ာက္ျဖစ္ေတာ႔ လူက ေပါ႔ပါးလန္းဆန္းသြားပါတယ္။ ကၽြန္မေတာင္ စာေရးဆရာကို ေျပာျဖစ္ေသး တယ္။ အားရင္ ေန႔တိုင္းေတာင္ ေလွ်ာက္သင့္တယ္လို႔။ East Coast က ကၽြန္မတို႔ ေနတဲ႔ West Coast ဘက္က ၾကည္႕ရင္ နည္းနည္းလည္း လွမ္းလို႔ ဟိုဘက္ကမ္းေျခလို႔ ေခၚရမယ္ဆိုရင္ ကၽြန္မတို႔ ေနတဲ႔ West Coast ကိုေတာ႔ သည္ဘက္ကမ္းေျခလို႔ပဲ ေခၚလိုက္ခ်င္ပါတယ္။ အဲဒီေန႔က ညေနေစာင္း လမ္းေလွ်ာက္ရင္း ရိုက္လာျဖစ္တဲ႔ West Coast Park က ပံုေလး တခ်ိဳ႕ကို ကၽြန္မရဲ႕ မိတ္ေဆြမ်ားလည္း ခံစားႏိုင္ေအာင္ တင္ေပး လိုက္ပါတယ္ေနာ္။







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...